Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2017

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2017

Parlamentul a adoptat, marți, proiectele de lege privind bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale pe anul 2017.Proiectul privind bugetul de stat a fost adoptat cu 208 voturi favorabile și 105 „împotrivă”, iar cel al asigurărilor sociale cu 208 „pentru” și 107 „împotrivă”.

Bugetul pentru 2017 se va încadra în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat Prim-ministrul Sorin Grindeanu, în deschiderea dezbaterilor din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„Bugetul anual este, cu siguranță, un moment important pentru România, pentru Guvern și pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele și toate programele publice pe termen scurt și mediu…Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economică de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht”, a afirmat Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.