Parteneriat TRANSGAZ – SOCAR

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Parteneriat TRANSGAZ – SOCAR

TRANSGAZ SA și SOCAR, compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan, au semnat în Baku, Azerbaidjan un Memorandum de  înțelegere, în cadrul unei întâlniri între președintele SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, directorul Departamentului de Accesare Fonduri Europene și Relații Internaționale, Ciprian Alic  și președintele SOCAR, Rovnag Abdullayev.

Reprezentanții celor două companii energetice, bine poziționate pe piața regională, au constatat importanța unui sprijin reciproc în dezvoltarea unor proiecte strategice în scopul creșterii siguranței regionale în aprovizionarea cu gaze naturale, se precizează într-un comunicat transmis de Transgaz.

Încheierea Memorandumului de înțelegere între cele două companii este benefică în scopul consolidării relației de colaborare, pe multiple planuri, în domenii de importanță strategică, proiecte comune și de interes comun, fără a se limita la proiectele de infrastructură în sectorul energetic. Pentru SNTGN Transgaz SA, SOCAR poate deveni o punte către Azerbaidjan și Regiunea Mării Caspice, iar pentru SOCAR, Transgaz poate crea un liant cu organismele europene relevante, se subliniază în comunicat.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *