Partidele și-au desemnat candidații pentru ANRE. Vicepreședintele vine de la liberali: Mircea Man sau Teodor Atanasiu

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Partidele și-au desemnat candidații pentru ANRE. Vicepreședintele vine de la liberali: Mircea Man sau Teodor Atanasiu

Plenul Parlamentului se va reuni, pe 24 iunie, pentru a vota candidații susținuți de partide pentru mai multe posturi de conducere din ANRE, Consiliul Legislativ, ASF, este decizia Birourilor permanente reunite. Votul va fi cu buletine, fiind necesară prezenţa fizică a parlamentarilor, scrie Agerpres.

Ieri, a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor. După îndelungi negocieri între partide, dar și în interiorul acestora, funcția de Vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) revine liberalilor, propunerile fiind Mircea Man și Teodor Atanasiu. Din partea PSD, Marian Neacșu – actualmente Vicepreședinte ANRE – este propus  pentru a fi membru în Comitetul de Reglementare.

Potrivit Financial Intelligence, peste 12 persoane şi-au depus CV-urile pentru cele 3 posturi de la ANRE, respectiv: Marin Gheorghe, Emil Calotă, Iriza Scarlat, Mircea Man, Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu,  Mihai Păun, Andrei Busurcă, Marian Neacșu, Dumitru Chisăliță, Cristian Podașca, Valeriu-Andrei Steriu. Președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, nu apare pe listă.

Conform prevederilor art.4 alin.(2) şi (4) din OUG 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată prin Legea nr.160/2012, cu modificările şi completările ulterioare, propunerile nominale se depun la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, respectiv Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale a Senatului şi Comisia economica, industrii şi servicii a Senatului, iar nominalizarea funcţiilor se face la propunerea comună a acestora.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.