Pat O’Doherty, CEO al ESB, noul Președinte al Eurelectric

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Pat O’Doherty, CEO al ESB, noul Președinte al Eurelectric

Consiliul de administrație al Eurelectric – Asociația Uniunea industriei energetice europene care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă, a aprobat, în unanimitate, numirea lui Pat O’Doherty, CEO al ESB, ca președinte al Eurelectric până la următoarea reuniune a Consiliului din 20 mai 2021. Acesta îl înlocuiește pe Magnus Hall (Vattenfall).

O’Doherty a fost numit director executiv al ESB în 2011 și a devenit membru al consiliului de administrație al ESB în 2013. Anterior, a condus fiecare dintre principalele afaceri ale ESB în calitate de director executiv al ESB International, director general al ESB Networks Ltd. și Director executiv ESB Power Generation. Deține o diplomă de licență și master în inginerie de la University College Dublin (UCD) și a absolvit programul de management avansat la Harvard Business School.

Pat O’Doherty recunoaște că a vrut întotdeauna să fie inginer și spune că principalele sale principii directoare sunt oamenii și scopul.

În ceea ce privește scopul, obiectivul Eurelectric este de a face industria electrică europeană neutră din punct de vedere carbonic până în 2045. El consideră că „electricitatea devine o forță extrem de transformatoare și va fi catalizatorul unei lumi cu emisii reduse de carbon”. Mai mult, electricitatea decarbonizată va duce la transformarea sectoarelor de transport și încălzire, reducând semnificativ emisiile lor de carbon.

Unele dintre prioritățile lui O’Doherty pentru mandatul său vor fi obiectivul ambițios revizuit de Comisie de reducere a emisiilor cu cel puțin 55% până în 2030, extinderea domeniului de aplicare al sistemului UE de comercializare a cotelor de emisii, revizuirea obiectivelor pentru energia regenerabilă și eficiența energetică, standardele de CO2 pentru mașini, precum și revizuirea reglementărilor TEN-E privind infrastructura.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.