Pe Hidroserv scrie insolvență. Remus Borza vrea să fie administrator judiciar. Cine îl susține?

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Pe Hidroserv scrie insolvență. Remus Borza vrea să fie administrator judiciar. Cine îl susține?

Se pregătește de zor insolvența Hidroserv, filiala de mentenanță și servicii a Hidroelectrica. Mai bine spus se forțează intrarea în insolvență a companiei! Remus Borza vrea să fie administrator judiciar, dar nu are susținerea necesară. Încă…dar se lucrează și la acest aspect! În ședința Consiliului de Administrație de marți, 30 august, președintele Marian Sandu (șef Serviciu Urmărire Recepție Lucrări Mentenanță Hidroelectrica) a cerut intrarea în insolvență a companiei și numirea lui Remus Borza ca administrator judiciar, dar ceilalți membri nu au fost de acord, ne spun surse apropiate companiei. Astfel că, în următoarea ședință a  CA, subiectul se repune în discuție … fără să fie nevoie să figureze pe ordinea de zi!

14

Foto: sursa compania Hidroserv

După ce informația privind posibila intrare în insolvență a Hidroserv a apărut în mass-media, ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului de Administrație  a fost modificată pe ultima sută de metri, însă distinșii membri ai CA au discutat totuși subiectul, la insistențele lui Marian Sandu. Cum nu s-a ajuns la o înțelegere, se mai face o încercare la următoarea ședință, care se dorește a avea loc astăzi… Între timp, s-a analizat situația economico-financiară a societății, care să ajute în luarea unei hotărâri.

Insolvență sau nu, Hidroserv nu se simte bine. Activitatea societății a fost redusă în anii de insolvență a Hidroelectrica pe măsură ce din bugetul companiei mamă s-a tăiat din cheltuielile cu mentenţa şi reparaţiile la hidrocentrale. Sindicaliştii au ripostat față de politica dusă de fostul administratorul judiciar, argumentând că Hidroserv a acumulat datorii către furnizori şi, în consecinţă, nu mai poate participa la licitaţii. Între Remus Borza și reprezentanții Hidroserv au fost schimburi repetate de replici, fostul administrator judiciar declarând că “activitatea filialelor de reparaţii şi mentenanţă a constituit una dintre cele 9 cauze ale insolvenţei Hidroelectrica”. Zilele trecute, Borza a precizat, pentru Agerpres, că în fiecare an, în insolvență, Hidroserv a avut alocări bugetare mai mari cu 5-10 milioane de euro față de realizatul lor. În opinia lui, „Hidroserv ar fi trebuit să intre în insolvență în tandem cu Hidroelectrica, iar astăzi ar fi fost amândouă fete mari și cu zestre”.

Hidroserv SA are circa 1.500 de angajați. La ședința de marți a CA s-a discutat despre disponibilizări și reducerea costurilor. În 2015, Hidroserv a înregistrat pierderi de 10,1 milioane lei, iar în 2014, pierderile au totalizat  17 milioane lei. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, avea un plan de concedieri la cele opt Hidroserv-uri, pentru a le rentabiliza activitatea.  Pe care s-ar putea să aibă ocazia să-l pună în aplicare dacă va ajunge administrator juridic, după cum își dorește.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *