Pe modelul grădiniței Zig-Zag, primarul George Scupra anunță reabilitarea și eficientizarea energetică a mai multor școli din Ovidiu, Constanța

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Pe modelul grădiniței Zig-Zag, primarul George Scupra anunță reabilitarea și eficientizarea energetică a mai multor școli din Ovidiu, Constanța

„Orașul Ovidiu din Constanța este în plină dezvoltare, iar noi aveam nevoie, în primul rând, de extinderea grădiniței Zig-Zag. Am adus argumente solide pentru că suntem o autoritate eficientă și am explicat viziunea despre dezvoltarea orașului, a tot ceea ce înseamnă sistemul de învățământ. Am convins și printr-un parteneriat care se dorește un bun exemplu pentru comunitate, pentru județ și la nivel central, am reușit să renovăm o clădire. Mai mult, am extins-o cu o veche centrală termică, de cartier, construită  pe vremea comunismului, pe care am înglobat-o în noua clădire”, a precizat George Scupra, primarul orașului Ovidiu, la evenimentul de inaugurare a grădiniței Zig-Zag.

OMV Petrom și Energy Policy Group (EPG) au finalizat lucrările de consolidare structurală, extindere și reabilitare energetică a Grădiniței Zig-Zag, aceasta fiind cea de-a treia unitate de învățământ din țară modernizată la standardul nZEB, consum de energie aproape zero, din cadrul programului România Eficientă.

Primarul George Scupra a anunțat că în orașul Ovidiu și satele aferente sunt în derulare și alte proiecte în valoare de aproximativ 4 milioane euro. Un proiect de reabilitare și eficientizare energetică a unei școli va începe peste două săptămâni, în satul Culmea. În aproximativ o lună începe și celălalt proiect, al liceului, apoi Școala Gimnazială ”Poet Ovidiu”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *