Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea din București continuă campania de economisire inteligentă a energiei

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea din București continuă campania de economisire inteligentă a energiei

Studenții, profesorii, personalul administrativ de la Universitatea din București sunt invitați să continue demersul de a economisi inteligent: Veniți să învățăm împreună cum să economisim!

Sursă foto: Universitatea din București

Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea din București continuă activitățile din proiectul european Horizon 2020 – SAVES2 (Students Achieving Valuable Energy Savings), alături de parteneri din Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda, Lituania şi de coordonatorul de proiect din Marea Britanie, National Union of Students (NUS). Prin proiectul SAVERS, studenții sunt ajutați să reducă costurile cu energia, în special în perioada de după studii, când vor deveni consumatori individuali plătitori de facturi.

Universitatea din București invită întreaga comunitate academică – studenți, cadre universitare, cercetători, personal administrativ – să continue să fie activă în demersul de a economisi inteligent energia.

Pentru mai multe informații accesați: http://romania.studentswitchoff.org/find-a-university/bucharest/get-involved/

Proiectul SAVES își propune să modifice comportamentele legate de energia sustenabilă în rândul a peste 219.000 de studenţi, din 7 ţări diferite, cu scopul de a promova reducerea risipei energiei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Universității.

Acesta cuprinde două direcții majore: studenţii care beneficiază de cazare în căminele universității (o competiţie de economisire a energiei cu titlul Student Switch Off (SSO) şi studentii care locuiesc în sistemul privat (plătesc chirie), cu titlul Student Switch Off+ (SSO+). În cadrul proiectului SAVES2 – Student Switch Off a fost implementată o platformă care monitorizează consumul de energie și realizează clasamentele în timp real. La nivelul Universității din Bucuresti consumul de energie este actualizat lunar, pe baza facturilor emise de furnizorul de energie.

SAVES2 are ca obiectiv principal procesul de învățare și educare a studenţilor cu privire la: beneficiile sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice, înțelegerea certificatului de performanță energetică, înțelegerea facturilor și a tarifelor practicate, schimbarea furnizorului de energie etc.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.