Pentru atragerea fondurilor europene, România trebuie să soluționeze aspecte care vizează sectoare strategice, precum energia, sectorul de apă și canalizare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Pentru atragerea fondurilor europene, România trebuie să soluționeze aspecte care vizează sectoare strategice, precum energia, sectorul de apă și canalizare

Este necesară soluționarea unor aspecte care vizează sectoare strategice, precum energia, sănătatea, cercetarea și specializarea inteligentă si sectorul de apă și canalizare, prin implicarea directă a Ministerelor Energiei, Sănătății, Cercetării, Inovării și Digitalizării, Mediului, Apelor și Pădurilor, a precizat Cristian Roman, Secretar de stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, referindu-se la stadiul măsurilor de îndeplinire a condițiilor pentru atragerea fondurilor europene 2021-2027.

În ședința de Guvern de vineri a fost aprobat memorandumul propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene referitor la măsurile pe care Romania trebuie să le implementeze pentru îndeplinirea condițiilor favorizante. Acestea stau la baza documentelor programatice (acordul de parteneriat și programele operaționale), pe lângă recomandările specifice de țară.

„Țara noastră trebuie să întreprindă demersurile necesare astfel încât Comisia Europeană să declare îndeplinite 20 condiții favorizante, 4 fiind deja rezolvate – cele referitoare la achiziții și ajutor de stat, riscuri de dezastre și biodiversitate”, a declarat secretarul de stat Cristian Roman.

Pentru îndeplinirea condițiilor vizând transporturile, educația și formarea, egalitatea de gen și incluziunea socială sunt în curs de actualizare și finalizare evaluările naționale, ce vor fi transmise Comisiei Europene. Comisia Europeană va monitoriza respectarea angajamentelor asumate de România pe întreaga perioada de programare 2021-2027.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.