Performanță energetică cu clădiri  ce au consum de energie zero

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Performanță energetică cu clădiri  ce au consum de energie zero

Pentru toate clădirile noi, pentru care recepţia la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizaţiei de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero (prescurtat nZEB). Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Ordonanța pentru modificarea şi completarea Legii privind performanța energetică a clădirilor.

Pentru clădirile publice, regula se aplică începând cu data de 31 decembrie 2018. În această categorie intră clădirile la care consumul de energie este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în proporţie de minimum 10% cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.

Potrivit Ordonanței, primarii de la orașe cu mai mult de 5.000 locuitori au obligația să iniţieze planuri locale multianuale pentru a creşte numărul de clădiri noi şi existente al căror consum de energie este aproape egal cu zero.

MDRAP va elabora Planul naţional pentru creşterea numărului de clădiri noi nZEB şi încurajarea realizării transformării eficiente a clădirilor existente în clădiri nZEB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.