Peste 180.000 de căutări pe platforma Monitorul Prețurilor Carburanților în primele 2 săptămâni de la lansare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Peste 180.000 de căutări pe platforma Monitorul Prețurilor Carburanților în primele 2 săptămâni de la lansare
  • Autoritatea de concurență recomandă utilizatorilor actualizarea aplicației mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conține îmbunătățiri ale performanței și repară diferite probleme tehnice

Consiliul Concurenței comunică că, pe platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” s-au înregistrat aproximativ 180.000 de căutări ale sortimentelor de carburanți în primele zile de la lansare.

Astfel, în primele două săptămâni, cele mai căutate sortimente au fost benzina standard (59.930) și motorina standard (54.932), ambele reprezentând 64% din căutări, iar restul sortimentelor – motorina premium (22.818), benzina premium (20.656), GPL (13.290) și încărcarea electrică (8.206) – însumând 36% din căutările totale. Cele 180.000 de căutări au fost generate în urma a peste 62.000 de accesări, un utilizator unic fiind interesat de mai multe sortimente. Cele mai multe accesări provin de pe website (peste 29.600), iar din rândul aplicațiilor mobile majoritatea accesărilor provin de pe dispozitivele cu sistem de operare Android (în jur de 27.000) și iOS (aproximativ 5.700).

Cele mai multe căutări în aplicație provin din România, majoritatea din București și Timișoara, dar s-au înregistrat căutări care provin și din alte țări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie.

Statisticile arată că cele mai multe descărcări ale aplicației s-au realizat din Google Play (în jur de 20.000), prin comparație cu App Store (peste 1.800).

În ceea ce privește datele demografice, acestea arată că persoanele din categoria de vârstă 25-34 ani s-au arătat cele mai interesate de aplicație, urmate de persoanele din categoria de vârstă 35-44 ani.

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (iOS și Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Inițial, „Monitorul prețurilor” a fost lansat drept proiect pilot și a fost dedicat componentei de retail alimentar. Acesta afișa prețurile produselor alimentelor de bază comercializate de marii retaileri din industria alimentară, iar platforma putea fi accesată doar din București și județul Ilfov.

Platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților” afișează, momentan, prețurile carburanților (benzină, motorină și GPL) practicate de cele mai mari rețele de benzinării, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar și Gazprom, la nivelul întregii țări. În urma lansării, unii distribuitori independenți de carburanți și-au exprimat interesul pentru a adera la platformă, iar în prezent se derulează discuții pentru introducerea acestora în baza de date și afișarea prețurilor carburanților pe platformă.

Autoritatea de concurență recomandă utilizatorilor actualizarea aplicației mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conține îmbunătățiri ale performanței și repară diferite probleme tehnice.

Consiliul Concurenței a lansat, la începutul lunii iulie, platforma „Monitorul Prețurilor Carburanților”. Aceasta poate fi accesată pe www.monitorulpreturilor.info sau din aplicația mobilă disponibilă gratuit în App Store sau Google Play. Platforma este una dintre cele două componente ale „Monitorului prețurilor”, proiect inițiat de autoritatea de concurență în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în 2016.

Reamintim că autoritatea de concurență încurajează utilizatorii să-i transmită recomandări pentru îmbunătățirea aplicației, precum și eventualele sesizări sau reclamații la adresa monitorul_preturilor@consiliulconcurentei.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *