Peste 180.000 de noi consumatori la Electrica. Noi investiții în modernizarea rețelelor de distribuție, implementarea contoarelor inteligente și accelerarea utilizării energiei regenerabile. BEI acordă DEER ultima tranșă, de 90 milioane euro, din împrumutul de 219 milioane euro

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Peste 180.000 de noi consumatori la Electrica. Noi investiții în modernizarea rețelelor de distribuție, implementarea contoarelor inteligente și accelerarea utilizării energiei regenerabile. BEI acordă DEER ultima tranșă, de 90 milioane euro, din împrumutul de 219 milioane euro

Banca Europeană de Investiții (BEI) confirmă – printr-un comunicat – ultima tranșă, de 90 de milioane euro, din împrumutul pe termen-lung de 210 milioane euro acordat Grupului Electrica pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, implementarea contoarelor inteligente și accelerarea utilizării energiei regenerabile în România.   Noile investiții contribuie la conectarea la rețea a peste 180.000 de noi consumatori, creșterea capacității rețelei și îmbunătățirea fiabilității și calității aprovizionării cu energie electrică, potrivit comunicatului transmis de BEI, Electrica și DEER.

Distribuție Energie Electrică România SA (DEER), operatorul de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica, a primit împrumutul în valoare de 90 milioane euro oferit de BEI, pe o perioadă de 15 ani, acesta reprezentând a doua tranșă a finanțării de 210 milioane euro pentru susținerea programului ambițios de investiții în infrastructura energetică, de 300 de milioane de euro.

„Banca Europeană de Investiții este încântată să ofere 210 de milioane de euro pentru susținerea programului de investiții la nivel național al Electrica, de 300 de milioane de euro, pentru a spori nivelul de utilizare a energiei din surse regenerabile, a îmbunătăți capacitatea rețelei și a îndeplini obiectivele de decarbonizare pe termen lung. Cea mai recentă finanțare, de 90 de milioane de euro, convenită cu Electrica reflectă progresul rapid al inițiativei de transformare și angajamentul comun al BEI și Electrica de a facilita o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile”, a declarat Christian Kettel-Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru energie și operațiuni de creditare în România.

“Noul program de investiți realizat de Electrica, cu impact important la nivel național, aduce beneficii consumatorilor și permite, pe viitor, o utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile. Cea mai recentă finanțare din partea Băncii Europene de Investiții va permite Grupului Electrica să înlocuiască activele învechite, să răspundă mai bine nevoilor de energie ale celor 3,8 milioane de consumatori, prin instalarea de contoare moderne și, totodată, să accelereze tranziția către o economie <<verde>> în România”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Îmbunătățirea distribuției de energie electrică în România

Programul de investiții al Grupului Electrica, de 300 de milioane euro, include investiții noi în județele Prahova, Dâmbovița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Satu Mare, în modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie și îmbunătățirea fiabilității generale a rețelei.

Extinderea rețelei va permite conectarea a peste 180.000 de noi consumatori și va facilita, în anii următori, o utilizare pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile în România.

Noul plan de investiții în rețeaua Electrica, susținut de BEI, va îmbunătăți aprovizionarea cu energie modernă și fiabilă, la prețuri accesibile (SDG 7), va sprijini creșterea economică incluzivă și durabilă (SDG 8), precum și acțiunea climatică (SDG 13), se precizează în comunicat.

Începând cu anul 1991, Banca Europeană de Investiții a oferit peste 1,4 miliarde euro pentru investiții în domeniul energiei în România.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele sale membre. Acesta pune la dispoziție finanțari pe termen lung pentru investiții solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *