Petcu, aviz favorabil pentru Ministerul Energiei: Strategia energetică, aprobată în a doua parte a acestui an

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Petcu, aviz favorabil pentru Ministerul Energiei: Strategia energetică, aprobată în a doua parte a acestui an

Ministrul propus al Energiei, Toma Petcu, a primit aviz favorabil cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere, după ce a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, din Senat, scrie Agerpres.

petcu_toma

Întrebat despre documentul Strategiei Energetice elaborat de Ministerul Energiei în 2016, Toma Petcu crede că ar putea fi aprobat de Guvern în a doua parte a acestui an, pentru obținerea  avizului de la Ministerul Mediului fiind necesare şase luni de dezbateri.

„Consider că actuala strategie poate fi îmbunătăţită. Cu această strategie vom veni în Guvern şi apoi în Parlament, după care va deveni lege şi va fi perfectibilă pe tot acest traseu. În mod sigur, o vom studia foarte atent, astfel încât să vedem dacă sunt domenii care nu s-au acoperit sau care nu au fost acoperite suficient, dacă sunt măsuri care ar trebui să vină în plus faţă de ceea ce s-a prevăzut şi sunt convins că sunt”, a spus ministrul propus, citat de Agerpres.

Petcu a declarat că CV-ul său, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, este vechi de 10 ani şi nu a avut acceptul său pentru publicare. Din CV, care conține și greșeli gramaticale, aflăm că Petcu poate „asigura managementul oricărui compartiment din cadrul unei companii cu excepţia celui economic”. „Din păcate şi îmi asum acest lucru, nu am acordat atenţie importantă, am lăsat membrilor grupului ALDE posibilitatea de a-mi distribui CV-ul. Au luat un CV mult mai vechi al meu. În acel moment eram propus pentru o funcţie tehnică. Este de acum aproape 10 ani de zile, deci nu era pregătirea ulterioară, pentru că, dacă vă uitaţi în CV mai sus, o să vedeţi că am condus două companii private care au fost listate la bursă pe regulile CNVM, două S.A.-uri foarte importante şi am căpătat experienţa necesară”, a susţinut Petcu, potrivit Agerpres.

Întrebat cine a completat acel document, Petcu a arătat că este vorba de secretara sa de acum 10 ani.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *