Petcu îi dă replica lui Ponta: Listarea Hidroelectrica trebuie să aibă loc

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Petcu îi dă replica lui Ponta: Listarea Hidroelectrica trebuie să aibă loc

Listarea Hidroelectrica trebuie să aibă loc, iar acest demers beneficiază de întregul sprijin al Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, susțin reprezentanții ministerului, într-un comunicat, transmis ca replică la  aspectele ridicate în discuţie în spaţiul public şi politic de fostul Secretar General al Guvernului Victor Ponta.

„În primul rând, Victor Ponta susţine că listarea la bursă a Hidroelectrica ar fi fost anulată. Această afirmaţie este falsă, întrucât este în vigoare o hotărâre de Guvern în acest sens. De altfel, ministrul Energiei Toma Petcu a declarat în spaţiul public că listarea Hidroelectrica trebuie să aibă loc, iar acest demers beneficiază de întregul sprijin al Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica. Referitor la afirmaţia lui Victor Ponta cum că România nu a plătit taxele către ICSID, şi aceasta este falsă! Ministerul Energiei a identificat resursele necesare şi a efectuat deja plata sumelor reprezentând onorariile experţilor care au realizat expertize de specialitate şi onorariile avocaţilor”.

În comunicat se precizează că Ministerul Energiei, pentru a preîntâmpina orice posibile sancţiuni din partea Tribunalului arbitral, a analizat şi a identificat sumele necesare şi pentru plata cheltuielilor de arbitraj solicitate, în valoare de 300.000 de dolari. „Această plată a fost deja efectuată, astfel că riscul ca România să fie obligată la plata unor despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro pentru neprezentare la proces este unul fictiv. Pentru informarea domnului Ponta, dar şi a opiniei publice, audierile părţilor în acest proces au avut loc deja, începând cu 27 iunie şi până în 30 iunie, România fiind reprezentata in aceasta etapa. De altfel, Victor Ponta, în perioada în care a deţinut pentru scurt timp funcţia de Secretar General al Guvernului, a fost informat de către Ministerul Energiei cu privire la aceste aspecte, astfel că ar fi trebuit să fie în temă cu evoluţia acestui proces”.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *