Petcu și Fifor, validați de comisiile parlamentare ca miniștri în Cabinetul Tudose

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Petcu și Fifor, validați de comisiile parlamentare ca miniștri în Cabinetul Tudose

Toma Petcu și Mihai Fifor, propuși pentru funcțiile de miniștri ai Energiei și Economiei în noul Guvern, au primit avize favorabile din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

„Am deblocat discuțiile cu partea chineză pentru reactoarele 3 și 4. Suntem în discuții avansate cu Ministerul de Finanțe pentru elaborarea unui memorandum care să fie supus dezbaterii și aprobării în Guvern, pentru că avem nevoie să știm cât ne permitem și cât ne putem asuma în negocierea cu partea chineză, din cele 6 miliarde (de euro, cât este estimată investiția totală — n.r.), care 3 (miliarde de euro — n.r.) ne-ar reveni ca aport din partea statului român. Un miliard ar fi asigurat de infrastructura existentă, plus rezerva de apă grea și octoxidul de la Rezervele Statului. Pentru restul de două miliarde și celelalte condiții în negocierea cu partea chineză trebuie să luăm un mandat foarte clar din partea Guvernului, să știm foarte clar cât putem negocia și unde putem ajunge cu partea chineză”, a declarat Toma Petcu la audierile din Parlament, scrie Agerpres în ediția online.

El a mai vorbit despre importanța energiei produse din cărbune, arătând că, în primele șase luni, producția de energie pe cărbune a depășit-o pe cea hidro.

Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare și Industrii şi servicii din Parlament l-au validat și pe Mihai Fifor, candidatul PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, cu 37 de voturi pentru şi 13 împotrivă.

Mihai Fifor a precizat, la audieri, că obiectivul său prioritar este trecerea de la industriile intensive la industriile innovative. „Companiile aflate în dificultate – CE Hunedoara, CE Oltenia sau Oltchim – nu se vor închide, ci vor urma un model de restructurare şi reorganizare asemănător celui de la Hidroelectrica”, a declarat ministrul propus pentru portofoliul de la Economie, potrivit Mediafax.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *