Petre Stroe, director general MET România Energy: Va fi un maraton de 30 de ani de acum încolo în sectorul energetic. Există o mulțime de oportunități în construcția de centrale pe gaz cu ciclu combinat

Publicat pe Categorii Business, Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Petre Stroe, director general MET România Energy: Va fi un maraton de 30 de ani de acum încolo în sectorul energetic. Există o mulțime de oportunități în construcția de centrale pe gaz cu ciclu combinat
  • “Nimeni nu știa despre noi aici, în 2015, dar acum suntem pe poziția a treia. Și, dacă pare ușor să ajungi în această poziție, este dificil să te menții“, a precizat Petre Stroe, într-un interviu acordat prestigioasei publicații germane Die Welt

În sectorul energetic va fi un maraton de 30 de ani de acum încolo, pentru că există o mulțime de oportunități în construcția de centrale pe gaz cu ciclu combinat, a declarat Petre Stroe, director general MET România Energy(membră a grupului elvețian MET), într-un interviu acordat prestigioasei publicații germane Die Welt.

Stroe a afirmat că sunt necesare investiții puternice în sectorul gazelor naturale  din România. “Avem o sursă importantă de gaze naturale (n.r. – onshore, precum și gazele din zăcămintele offshore din Marea Neagră) și putem deveni furnizori pentru Europa. Industria gazelor este în prezent în urma altor industrii în ceea ce privește reglementările – cel puțin cu trei ani. Dar, când aceste reglementări vor atinge un nivel normal, vor exista o mulțime de oportunități. Și există și oportunități în domeniul energiei regenerabile, mai ales că ne propunem să ajungem la o cotă de 34% din consum, de la 24% în prezent“, a precizat directorul general al MET România Energy.

În ceea ce privește activitatea companiei în România, dl Petre Stroe a anunțat că, în prezent, MET se concentrează pe clienții industriali, dar există o preocupare majoră și pentru atragerea de clienți rezidențiali. “Există un prag de 100.000 de clienți și, cu cât putem atinge mai repede această țintă, cu atât mai bine. În viitor, ne propunem să avem 40% clienți rezidențiali și 60% non – casnici“, a mai spus dl Petre Stroe.

MET România Energy este unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică și de gaze naturale din piața concurențială. “Nimeni nu știa despre noi aici, în 2015, dar acum suntem pe poziția a treia. Și, dacă pare ușor să ajungi în această poziție, este dificil să te menții“, a mai spus dl Petre Stroe.

Acesta a adăugat că unul dintre cele mai importante atuuri ale companiei este flexibilitatea acesteia. “Aceasta este frumusețea Grupului MET – este foarte rapid și flexibil în adaptarea la ideile noi“, a mai spus directorul general al MET România.

Întregul interviu poate fi accesat la adresa: http://romania.globalfdireports.com/interview/petre-stroe/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *