Phoenix Contact: 100 de ani de pasiune pentru tehnologie și inovație

Publicat pe Categorii Business, Evenimente, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Phoenix Contact: 100 de ani de pasiune pentru tehnologie și inovație

Un secol plin de pasiune pentru tehnologie și inovație: În ultimii 100 de ani, compania de familie Phoenix Contact a evoluat de la o simplă companie de vânzări de produse industriale fondată în Essen, Germania, la o companie de producție globală. Cu produse și soluții pentru electrificarea, conectarea în rețea și automatizarea tuturor sectoarelor economiei și infrastructurii – și cu o pasiune pentru inovație și tehnologie. Phoenix Contact continuă să ducă toate acestea mai departe – împreună cu un angajament pentru dezvoltarea sustenabilă a mediului și a spațiilor economice de pe planeta noastră.

„Am realizat multe de-a lungul anilor împreună, rămânând fideli valorilor și culturii afacerii noastre de familie, chiar dacă am crescut și am evoluat. Această aniversare este un moment special pentru noi. Am construit fundația pe care putem acum să ne continuăm drumul în viitor. Împreună cu clienții și partenerii noștri de afaceri, vom avansa soluții pentru revoluția energetică, care reprezintă baza unei lumi durabile”, a declarat Frank Stührenberg, CEO al Phoenix Contact, descriind semnificația celei de-a 100-a aniversări.

Conexiuni între oameni și tehnologii 

Conexiunile stabile sunt mai mult decât o caracteristică elementară a produselor Phoenix Contact. Ele au stat, de asemenea, la baza transformării ideii omului de afaceri Hugo Knümann într-o companie industrială activă la nivel mondial. Odată cu înființarea Phönix Elektro- und Industrie-Bedarfsgesellschaft în Essen în 1923, compania a fost la început o simplă companie de vânzări. În 1928, legătura de afaceri cu RWE a dus la inventarea primului bloc terminal pe o șină DIN. Acest lucru i-a dat lui Knümann ideea de a separa blocurile și de a le aranja individual pentru a forma blocuri terminale pe o șină DIN. O altă conexiune personală și antreprenorială de mare anvergură a fost stabilită în 1949. Knümann l-a cunoscut pe Josef Eisert, inginer de dezvoltare la Siemens, care a preluat compania în 1953, după ce Knümann a decedat.

De la Blomberg în întrega lume

Odată cu sosirea lui Eisert, compania a suferit o schimbare fundamentală. Societatea pur comercială, a devenit o companie cu producție proprie. La locația din Blomberg, unde compania a fost mutată în timpul războiului, au fost înființate un atelier de unelte, o unitate producție a materialelor plastice, un atelier de înșurubare, instalații de asamblare, un atelier de prelucrare a metalelor, un depozit și logistica.

După relocare, au fost dezvoltate multe produse noi, iar portofoliul s-a extins din ce în ce mai mult în direcția electronicii. În 1987, odată cu introducerea sistemului inovator de magistrală de câmp INTERBUS, Phoenix Contact a intrat și pe piața tehnologiei de automatizare. După înființarea primei filiale străine în SUA, în 1981, au urmat alte filiale și parteneri de distribuție în întreaga lume.

Phoenix Contact în România

Phoenix Contact are o prezență în România din 2005, iar în acest an sărbătorește 18 ani de activitate. Filiala din România are sediu central în București cu reprezentanți de vânzări în toate regiunile de dezvoltare ale țării. Cei 23 de angajați formează o echipă bine pregătită să ofere un nivel înalt de suport de-a lungul întregului lanț de aprovizionare și implemantare a unui proiect. “Apartenența la grupul Phoenix Contact este foarte importantă pentru noi, faptul că avem un partener de încredere care să stimuleze în permanență dezvoltarea de noi produse și soluții. Cu experiența noastră în regiunea de vânzări și cu cerințele pe care le avem local, contribuim, de asemenea, la dezvoltarea tehnică a produselor. Dezvoltarea continuă și durabilă a portofoliului de produse ne permite să privim pozitiv viitorul și în România”, a declarat Răzvan Encică, Managing Director.

Phoenix Contact a sărbătorit cei 100 de ani de existență și în România printr-un eveniment special la care au participat peste 100 de parteneri entuziaști din întreaga țara, alături de echipa națională a companiei. La acest moment deosebit au fost prezenți și invitați speciali din conducerea Phoenix Contact, Frank Possel Dölken, Chief Digital Officer, și Karsten Husemann, Vicepreședinte ICE Sales Europe. Participanții au avut privilegiul de a asista la o reprezentație specială din partea Cuibul Artiștilor, care a pus accentul pe importanța conexiunilor umane și a dezvoltării durabile, subliniind valori fundamentale pe care Phoenix Contact le promovează și le susține. Evenimentul a fost o ocazie unică de a sărbători realizările remarcabile ale companiei și de a reflecta asupra viitorului plin de oportunități în domeniul tehnologiei și inovației. Phoenix Contact România este mândră să facă parte din această poveste de succes și să continue să ofere soluții de top pentru piața locală.

Împreună pentru viitor

În prezent, Phoenix Contact are aproximativ 22.000 de angajați și a generat venituri de 3,6 miliarde de euro în 2022. „În ultimii ani, în special, am înregistrat o creștere deosebit de dinamică, ceea ce ne arată că, prin soluțiile noastre, putem oferi răspunsuri la întrebările cheie ale vremurilor noastre”, a declarat Stührenberg. La nivel mondial, Phoenix Contact are o rețea de producție care se întinde în 11 țări și 50 de filiale internaționale fac parte din grup. Astfel, compania este întotdeauna aproape de piețe și de clienți.

Împreună cu clienții și partenerii, Phoenix Contact dezvoltă soluții pentru lumea de mâine, folosind tehnologii de conectare și automatizare de pionierat. Conceptele integrate, care includ inginerie și servicii, sunt aplicate în infrastructura de transport, în mobilitate electrică, pentru apă curată, energie regenerabilă și rețele de aprovizionare inteligente, precum și în construcția de utilaje eficiente din punct de vedere energetic și în producția de sisteme.

Responsabilitate socială

Prin acțiunile sale integrate, Phoenix Contact se angajează să promoveze viziunea „All Electric Society”, un viitor în care energia din resurse regenerabile este furnizată în cantități suficiente și într-un mod sustenabil din punct de vedere economic în întreaga lume. Pe lângă generarea și utilizarea consecventă a energiilor regenerabile, reducerea cererii de energie primară prin măsuri de eficiență și crearea de sisteme inteligente și conectate la rețea sunt esențiale pentru un viitor sustenabil.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *