Pierderi la Gazprom. Sadygov, vicepreședinte: Sunt în principal „pe hârtie”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Pierderi la Gazprom. Sadygov, vicepreședinte: Sunt în principal „pe hârtie”


Grupul Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, a raportat pierderi consistente pentru primul trimestru al acestui an, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a redus cererea de gaze naturale şi preţurile, informează Financial Times, potrivit Agerpres.

În perioada ianuarie-martie 2020, Gazprom a înregistrat pierderi nete de 116,2 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari), comparativ cu un profit net de 535,9 miliarde de ruble în perioada similară a anului trecut. Acestea sunt primele pierderi trimestriale înregistrate de Gazprom după cele din trimestrul al treilea 2015, scrie Agerpres.

Pierderile din primul trimestru sunt în principal „pe hârtie” şi se datorează unor diferenţe semnificative de curs de schimb. În aceste condiţii, rezultatele financiare înregistrate de companie în primul trimestru nu pot fi considerate rele. Am generat un flux de numerar pozitiv şi am ţinut povara datoriei la un nivel confortabil”, a precizat vicepreşedintele Gazprom, Famil Sadygov, citat de Financial Times.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.