Planul de redresare economică a UE. România ar urma să beneficieze de 33 miliarde euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Planul de redresare economică a UE. România ar urma să beneficieze de 33 miliarde euro

Comisia Europeană propune un plan ambițios de redresare economică, în valoare de 750 de miliarde de euro, destinat economiilor țărilor membre afectate de coronavirus.

„Europa este într-o poziţie unică de a putea face investiţii în redresarea colectivă şi în viitorul comun.  Comisia Europeană propune astăzi un nou instrument de redresare, numit Viitoarea Generaţie UE (Next Generation EU), în valoare de 750 de miliarde de euro. Acest fond se adaugă unui buget UE pe termen lung, reconfigurat, de 1.100 de miliarde de euro. Fondul Viitoarea Generaţie UE, împreună cu principalul buget multianual însumează 1.850 de miliarde de euro, prin propunerile de astăzi. Acestea merg împreună cu cele trei mecanisme de siguranţă pentru credite de 540 de miliarde de euro, aprobate deja de Parlamentul UE şi de Consiliu. În total, efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro”, a declarat Ursula von der Leyen.

România ar urma să beneficieze de 33 miliarde euro: 19, 626 miliarde euro sub formă de granturi și 13,4 miliarde euro credite.

„Criza pe care trebuie să o înfruntăm acum este enormă. Dar oportunitatea pentru Europa este şi ea enormă şi la fel şi responsabilitatea noastră, de a face ce trebuie în această situaţie”, a afirmat Ursula von der Leyen, preşedintei Comisiei Europene.

Statele care au alocate sume mai mari sunt: Italia – 81,8 miliarde de euro, Spania – 77,32 miliarde de euro, Franţa – 38,77 miliarde de euro, Polonia – 37,69 miliarde de euro, Germania – 28,8 miliarde de euro şi Grecia – 22,56 miliarde de euro.

Statele dezvoltate au alocate granturi de valori mult mai mici:  Danemarca, 2,15 miliarde de euro, Belgia 5,48 miliarde de euro, Olanda, 6,75 miliarde de euro, Austria, 4,04 miliarde de euro, Finlanda, 3,46 miliarde de euro, şi Suedia, 4,69 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.