Planul Național de Redresare și Reziliență, lansat în consultare publică

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Planul Național de Redresare și Reziliență, lansat în consultare publică

Planul Național de Redresare și Reziliență -PNRR, în valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost lansat în consultare publică. La evenimenta u fost prezenți președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

PNRR este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.

Președintele Klaus Iohannis a declarat:”Țara noastră va putea utiliza peste 30 de miliarde de euro din această Facilitate. Vor fi disponibile fonduri pentru recuperarea economică și pentru accelerarea potențialului de creștere în perioada post-pandemie, în baza documentului pe care îl lansăm astăzi în dezbatere publică, Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care propunem reforme și investiții cu efecte benefice directe asupra vieții românilor…. Este timpul să răspundem adecvat în raport cu interesele naționale și strategice în privința transformării digitale și a tranziției verzi, să beneficiem de digitalizarea administrației, de inovarea proceselor tehnologice pentru a obține produse competitive și să accesăm competențele viitorului”.

Premierul Ludovic Orban a precizat, în discursul său: “Suntem pregătiți să punem în practică un plan de dezvoltare fără precedent. Implementarea programului va presupune reforme ample ale statului, digitalizarea, creșterea competenței în sectorul public. Vă garantez că tot acest efort va merita. În următorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerate”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *