Planuri de viitor la Hidroelectrica: Extindere în afara țării, achiziție active de la UCM Reșița, parcuri fotovoltaice sau eoliene

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Planuri de viitor la Hidroelectrica: Extindere în afara țării, achiziție active de la UCM Reșița, parcuri fotovoltaice sau eoliene

Conducerea Hidroelectrica are planuri mari de extindere, achiziții, diversificare a activității, investiții și retehnologizare.

“Este o prioritate să ne extindem în afara ţării. Deja am demarat o acţiune de actualizare a planului de afaceri al Hidroelectrica. Dorim să corelăm listarea companiei şi cu ideea de investi în afară, de a ne extinde pe plan regional sau chiar mondial experienţa”, a declarat Președintele Directoratului, Bogdan Badea, citat de News.ro.

Se analizează astfel achiziția și/sau dezvoltarea de capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile, parcuri fotovoltaice sau eoliene. “În egală măsură ne gândim şi la o diversificare a portofoliului de activităţi, de la o integrare pe verticală a companiei. Ne uităm şi la partenerii noştri tradiţionali, UCM Reşiţa. Fiind pentru noi un furnizor important de echipamente şi servicii, nu excludem ca anumite activităţi care se dovedesc profitabile să intre în portofoliul Hidroelectrica”, a mai spus Badea, conform News.ro.

Investiții la Hidroelectrica

Se fac investiții la Hidroelectrica. În luna decembrie a acestui an se va inaugura hidrocentrala de la Bretea, în Hunedoara, ce va avea o putere instalată de 12 MW. Este o investiţie de 58 milioane euro.

“Hidrocentrala de la Bretea va fi inaugurată în decembrie. Se lucrează într-un ritm alert. Este prima centrală făcută printr-o investiţie publică după mulţi ani”, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, citat de News.ro.

În acest an s-a semnat contractul pentru retehnologizarea pentru grupul 1 de la Călimăneşti și urmează să se semneze şi pentru grupul 1 de la Slatina. Vrem să accelerăm foarte mult activităţile care ţin de retehnologizare şi dezvoltare”, a afirmat Badea, potrivit News.ro. Până la finele anului, va fi reluată licitaţia pentru retehnologizarea hidrocentralei de la Vidraru.

Președintele Directoratului a comunicat că toate hidrocentralele importante din portofoliul Hidroelectrica vor intra în proces de retehnologizare, pentru a se securiza baza de producţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *