În plin proces de selecție a viitorilor administratori, ministrul Energiei numește un nou Director General provizoriu la Romgaz. Adrian Volintiru este omul funcțiilor la stat și privat

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal În plin proces de selecție a viitorilor administratori, ministrul Energiei numește un nou Director General provizoriu la Romgaz. Adrian Volintiru este omul funcțiilor la stat și privat

“Nu m-aş mai întoarce să lucrez la stat niciodată. Sunt mulţi oameni pe care nu-i poţi da deoparte”, declara, în 2014, Adrian Constantin Volintiru, după ce un an a condus AVAS și a fost și secretar de stat în Ministerul Economiei. Și, iată, că după 4 ani, a acceptat să fie numit Director General la Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 70% din capital.

Sursă foto: Business Magazin

În această dimineață, compania a anunțat, printr-un comunicat transmis Bursei de Valori București, numirea lui Volintiru Adrian Constantin în funcţia de Director general. Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A., prin Hotarârea nr. 29/14.06.2018, în baza art. 642 alin. 1 din O.U.G. nr. 109/2011, numeşte pe Dl. Volintiru Adrian Constantin în funcţia de Director General al S.N.G.N. Romgaz S.A., pe o perioadă de 4 luni, se precizează în comunicat.

Volintiru îl înlocuiește pe Corin Emil Cindrea, care a deținut funcția de director general provizoriu din decembrie 2017. Pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul de Administraţie precizează că domnul Corin Emil Cindrea, care a deţinut funcţia de director general interimar, nu a mai fost nominalizat pentru management defectuos, se precizează într-un comunicat transmis de Romgaz. Administrator provizoriu la Romgaz, noul director general și-a înaintat deja demisia din Consiliul de Administrație al Hidroelectrica.

Ca și în cazul Hidroelectrica, numirea s-a făcut de către ministrul Energiei, prin simpla aducere la cunoștință Consiliului de Administrație. După numirea lui Volintiru în conducerea Hidroelectrica, Fondul Proprietatea a acuzat Ministerul Energiei că “a ignorat şi încălcat în mod deliberat Codul de Etică al Hidroelectrica, care precizează că ‘promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţă profesională şi integritatea necesare”.

Adrian Volintiru are un parcurs interesant în cariera sa: mai întâi manager privat (a lucrat la Rompetrol timp de 8 ani, a fost CFO la Relad, COO la Marexin și CEO la Vulcan), apoi a trecut prin administraţia centrală, a revenit ulterior în privat, după care s-a reîntors la stat. A condus AVAS în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013, iar ulterior a fost, timp de cinci luni, secretar de stat în Ministerul Economiei. Volintiru a mai făcut parte din CA  al Romgaz, dar a renunțat la funcție, fiind înlocuit de Dumitru Chisăliță.

Ministrul Energiei a surprins cu numirea provizorie a lui Volintiru la conducerea Romgaz, în plin process de selecție a candidaților pentru CA.  Acționarii urmează să aleagă viitorii administratori pe 6 iulie.

Citește și:

Concurență mare pentru șefia Romgaz. 21 candidați, selectați pe lista scurtă. Acționarii vor alege viitorii administratori pe 6 iulie

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 501,2 milioane lei, în scădere cu 10,64% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor raportate de companie. Profitul brut a fost, în perioada menţionată, de 597,7 milioane lei, în scădere cu 10,68%. În 2017, Romgaz Mediaş a afişat un profit net în creştere cu 82,4%, cel mai mare profit înregistrat de companie de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange (LSE).

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *