PNE a vândut un proiect fotovoltaic în Oradea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic PNE a vândut un proiect fotovoltaic în Oradea

După vânzarea către Northland Power, în 2021, a trei proiecte eoliene de 220 MWp în Dobrogea, PNE a vandut primul său proiect fotovoltaic, în zona Oradea. Proiectul a fost dezvoltat de PNE la stadiul ready to build și are o capacitate nominală de 81,1MWp. Cumpărătorul este compania Econergy International Ltd, Israel care va realiza în continuare proiectul.

Bogdan Asanache, Country Manager ECONERGY Balkan si Daniela Dinescu, Managing Director PNE Romania

Daniela Dinescu, Managing Director PNE Romania, a precizat: „Suntem încântați că am finalizat această tranzacție și suntem, de asemenea, foarte mulțumiți de cooperarea cu toate părțile implicate în acest proces. Portofoliul PNE de proiecte regenerabile din România se extinde și ne bucurăm că putem contribui astfel la creșterea capacităților de producție de energie verde și totodată la diminuarea amprentei de carbon’.

Markus Lesser, CEO al PNE AG, a comentat vânzarea: „Pentru Grupul PNE, care a avut succes la nivel internațional în planificarea proiectelor de parcuri eoliene de aproximativ 30 de ani, acesta este un pas important în implementarea noii noastre orientări strategice extinse. Pe lângă energia eoliană, ne îndreptăm din ce în ce mai mult către alte energii regenerabile. Proiectele fotovoltaice se dezvoltă în prezent în șapte țări din grup.”

PNE a beneficiat în această tranzacție de consultanța DLA Piper și Kreen Ltd.

Grupul PNE, care operează la nivel internațional cu mărcile sale PNE și WKN, este unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori de proiecte de parcuri eoliene onshore și offshore. Pe baza acestui succes, Grupul a devenit un „furnizor de soluții de energie curată”. De la explorarea inițială a amplasamentului și implementarea procedurilor de aprobare prin finanțare și construcție la cheie, până la operare și retehnologizare, serviciile companiei cuprind toate fazele de dezvoltare și funcționare a proiectului. În plus față de energia eoliană, gama de oferte a companiei include parcuri fotovoltaice, stocarea energiei electrice, produse de servicii și furnizarea de energie electrică curată. PNE se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea soluțiilor Power-to-X.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.