Poluarea aerului costă Franța peste 100 de miliarde de euro anual

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Poluarea aerului costă Franța peste 100 de miliarde de euro anual

Poluarea aerului costă Franța mai mult de 100 de miliarde de euro anual, sumă ce include cheltuielile pentru sănătate, absenteismul din companii sau declinul recoltelor, potrivit unei evaluări efectuate de o comisie de anchetă a Senatului francez, informează AFP, potrivit Agerpres.

Poluarea aerului “nu este o aberație sanitară, ci o aberație economică”, a arătat Comisia de anchetă prezidată de Jean-François Husson, al cărei raportor este Leila Adchi, în raportul “Poluarea aerului: costul inacțiunii” care a fost lansat public miercuri.
Costurile totale de sănătate generate de poluarea aerului vor fi “între 68 și 97 miliarde de euro pe an”, conform raportului bazat pe datele programului ‘Air pur pour l’Europe’ al Comisiei Europene, în timp ce costurile non-sanitare sunt estimate la 4,3 miliarde euro. Numai poluarea aerului din interior are un cost de 19 miliarde de euro pe an, notează AFP.

Impactul asupra sistemului de sănătate francez este de minimum de 3 miliarde de euro, relevă raportul care include cheltuielile pentru tratamentul astmului bronșic dat de poluare, anumite tipuri de cancer și taxele de spitalizare.

Comisia enumeră 61 de măsuri pledând pentru ‘o veritabilă fiscalizare ecologică’ și pentru ‘completarea normelor existente’ slab definite sau care nu acoperă întreaga gamă de poluanți cunoscuți.

În agricultură, Comisia recomandă studierea în mod special a cauzelor ratelor mari de mortalitate în rândul agricultorilor din cauza anumitor tipuri de cancer și un control mai bine efectuat al dispersiilor de poluanți, mai scrie AFP.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *