PPC a fost asistată de PwC și D&B David și Baias în tranzacția de preluare a activelor din România ale Enel

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential PPC a fost asistată de PwC și D&B David și Baias în tranzacția de preluare a activelor din România ale Enel

O echipă integrată de specialiști în tranzacții a PwC România și Grecia și avocați ai D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat compania Public Power Corporation (PPC) din Grecia în tranzacția de preluare a activelor de producție, furnizare și distribuție de electricitate din România ale grupului italian Enel.

”Am dovedit încă o dată că echipa noastră integrată de tranzacții poate oferi consiliere la cele mai înalte standarde în tranzacții mari din domenii strategice și puternic reglementate. Felicit pe toți colegii implicați în acest proces pentru profesionalismul și dedicarea de care au dat dovadă în acest proiect”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România.

Experții PwC și D&B David și Baias au oferit servicii de due diligence, consultanță în materie de structurare fiscală și sprijin în ceea ce privește aspectele financiare și fiscale complexe ale documentelor tranzacției, precum și consultanță juridică de drept românesc.

”Suntem mândri că am asistat PPC în această tranzacție. A fost o tranzacție complexă, în care au fost implicați un număr mare de consultanți ai PwC România și avocații D&B, care au lucrat alături de colegii din PwC Grecia, dar și de alte echipe de consultanți internaționali”, a declarat Ruxandra Târlescu, Partener PwC România.

Finalizarea tranzacției este așteptată în a doua parte a anului 2023, fiind supusă anumitor condiții suspensive, inclusiv aprobării autorităților competente de concurență.

”Mulțumesc echipei de avocați D&B care a lucrat la realizarea acestei tranzacții, una dintre cele mai mari tranzacții realizate în România în ultimii 30 de ani. D&B a furnizat întreaga asistență de drept românesc, constând atât în servicii de due diligence juridic şi GDPR, cât şi asistenţă juridică pentru revizuirea documentelor tranzacției și vom continua să asistăm PPC pentru implementarea tranzacției”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

Echipa D&B David și Baias a lucrat în colaborare cu casa de avocatura Milbank LLP (UK), aceștia din urmă coordonând asistență juridică de partea cumpărătorului. 

Echipa de tranzacții a PwC România a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener Deals, Andreea Bistriceanu, Director, Andreea Oprescu, Senior Manager, Laura Paraschiv, Senior Manager și Andreea Puiu, Manager.

Echipa PwC Tax a fost reprezentată de Daniel Anghel, Lider al Departamentului de Servicii Fiscale și Juridice, Ruxandra Târlescu, Partener, Adina Vizoli, Director, Ioana Bara, Senior Manager, Ludmila Petrescu, Senior Manager, Claudiu Simionescu, Senior Manager și Anca Lungeanu, Manager.

Echipa D&B David și Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Avocat Partener și a fost alcătuită din mai mult de 20 de avocați, dintre care: Cristina Paduraru, Avocat Partener, Adina Oprea, Avocat Senior Coordonator, Corina Celmare, Avocat Senior, Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Ovidiu Bold, Avocat Partener, Mihaela Papandreia, Avocat Senior.

PPC este cea mai mare companie de electricitate din Grecia, cu o capacitate instalată de 10,5 GW și aproximativ 6 milioane de clienți.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *