Premier Energy a cumpărat CEZ Vânzare de la Macquarie Asset Management. Jose Garza, CEO: Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie din surse regenerabile

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Premier Energy a cumpărat CEZ Vânzare de la Macquarie Asset Management. Jose Garza, CEO: Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie din surse regenerabile
  • Prevederile contractuale dintre companie și clienții, angajații, furnizorii sau partenerii lor rămân aceleași în contextul tranzacției și al schimbării acționarului

În data de 21.12.2023, compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy, potrivit unui comunicat de presă transmis de CEZ România. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și non-casnici de aproximativ 1,2 milioane de clienți.

Tranzacția va intra în vigoare după parcurgerea prealabilă a tuturor procedurilor legale necesare.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României. Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piața de profil.

În urmă cu doi ani, Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), actualmente MAM (Macquarie Asset Management), a cumpărat, cu 4,7 miliarde de lei, operațiunile CEZ Group din România. CEZ Vânzare are circa 1,4 milioane de clienți casnici și comerciali, majoritatea amplasați în zona de sud, sud-vest a țării, acolo unde grupul de firme CEZ operează și rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Prevederile contractuale dintre companie și clienții, angajații, furnizorii sau partenerii lor rămân aceleași în contextul tranzacției și al schimbării acționarului. De asemenea, echipa CEZ Vânzare și datele de contact rămân neschimbate și în perioada următoare, se precizează în comunicat.

Strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe activitatea de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale și strâns corelată cu nevoile clienților săi.

“Este o mare bucurie și realizare pentru noi această tranzacție. Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy.

Până la finalizarea tranzacției, clienții sunt invitați să folosească aceleași canale de comunicare pentru orice aspect legat de operațiunile companiei în același spirit de dialog orientat spre soluții, respectiv:

▪ contul de client My CEZ – www.mycez.ro;

▪ formularul de contact disponibil pe www.cezinfo.ro/sesizari2-form/;

▪ chat-ul cu un consultant CEZ Vânzare, implementat de furnizor pe websiteul www.cezinfo.ro;

▪ Info Linia CEZ, 0251 929, disponibilă pentru solicitarea de informații comerciale, de luni

până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în timp ce înregistrarea deranjamentelor electrice poate fi efectuată non-stop;

▪ Centrele de Relații cu Clienții: www.cezinfo.ro/centrele-regionale-de-contact/.

Grupul Premier Energy este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, controlat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită și funcție de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiții din regiune cu active de peste 42 de miliarde de euro. Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *