Premier Energy preia Forte Gaz GN. Tranzacția, analizată de Consiliul Concurenţei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premier Energy preia Forte Gaz GN. Tranzacția, analizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a comunicat că analizează tranzacţia prin care compania Premier Energy, fosta Petrom Distribuţie Gaze, preia controlul unic direct asupra furnizorului de gaze Forte Gaz GN.

Operaţiunea de concentrare constă în achiziţionarea de către Premier Energy a tuturor părţilor sociale ale Forte Gaz GN de la asociaţii actuali, respectiv Trade Invest Capital şi Mihai Ionuţ Vilt.”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Se va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi se va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se precizează în comunicatul autorității.

Premier Energy a fost înfiinţată în anul 2007, sub numele de Petrom Distribuţie Gaze, la acea dată fiind controlată de OMV Petrom. În anul 2013, Ligatne Limited, Cipru, a preluat controlul acestei societăţii de la OMV Petrom, prin semnarea unui acord de cesiune a părţilor sociale. Grupul de societăţi căruia în aparţine Premier Energy este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale. Forte Gaz GN SRL este o societate activă pe piaţa furnizării de gaze naturale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *