Premieră: Asociaţia Consumatorilor şi Micilor Producători de Energie are firmă de furnizare de energie. După ce obține licența de la ANRE, vrea să câștige 1,67% din cota de piață în 2 ani

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Premieră: Asociaţia Consumatorilor şi Micilor Producători de Energie are firmă de furnizare de energie. După ce obține licența de la ANRE, vrea să câștige 1,67% din cota de piață în 2 ani

Asociaţia Consumatorilor şi Micilor Producători de Energie (ACMPE) are  firmă de furnizare de energie electrică, respectiv “Furnizor Energie A.C.M.P.E. SA”.

“În cursul zilei de 31.10.2018 s-au desfășurat lucrările ședinței de constituire a firmei “Furnizor Energie A.C.M.P.E. SA”, în prezența celor 19 asociați fondatori, dintre care 5 membri fondatori ai A.C.M.P.E. și 14 investitori români. În timpul lucrărilor au fost prezentate aspectele generale pe care le reprezintă furnizarea energiei, rolul de reprezentare al consumatorului pe care trebuie să-l îndeplinească furnizorul de energie, direcțiile de inovație spre care își va îndrepta atenția noua societate comercială și perspectivele pe termen mediu și lung oferite de piața de energie”, se precizează într-un comunicat al ACMPE.

Sursă foto: ACMPE

Conducerea ACMPE va face demersurile necesare pentru obținerea licenței de furnizare a energiei electrice. Cu firma de furnizare, se dorește  atingerea unui prag de 1,67% din cota de piață în termen de 2 ani de la data obținerii licenței, acesta fiind obiectivul asociației pe termen scurt.

ACMPE a anunțat, din vara acestui an, că vrea să devină furnizor de energie și gaze, acționarii urmând să fie membrii Asociaţiei. Este un demers unic pe piaţa de energie din România. Este însă nevoie ca Asociația să facă dovada unor active de minim 1.000.000 de euro pentru a primi licența de furnizare de energie. Asociația urmează să depună documentația necesară obținerii licenței, pentru a putea începe activitatea de contractare pentru trading și furnizarea energiei electrice și gazelor naturale.

Membrii aleși ai Consiliului de Administrație sunt în proporție de 80% membri fondatori ai asociației ACMPE.  Ei au decis ca societatea “Furnizor Energie A.C.M.P.E. SA” să fie condusă de către Liviu Popa, inițiatorul proiectului și Președintele Asociației, în calitate de Director General.

“Sunt deschise porțile pentru persoanele fizice sau juridice din România, care își doresc calitatea de acționar al firmei de furnizare, și care, pe lângă controlul real asupra propriilor facturi, să obțină și dividende din activitatea de furnizare și trading pe piața de energie. În acest sens, investiția unei persoane fizice în limita a minimum 100 € și maximum 10.000 €, sau investiția unei persoane juridice în limita a minimum 1.000 € și maximum 100.000 € va aduce pentru fiecare o reducere a prețului de facturarea energiei electrice și dividende anuale care să asigure o recuperare a investiției inițiale într-o perioadă estimată cuprinsă între 6 și 10 ani de la data obținerii licenței”, se mai menționează în comunicat.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *