Premieră în România: Monsson Group demontează turbinele eoliene de la CEE Târgușor. Proiectul – nefezabil din cauza schimbărilor legislative majore

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Esential Premieră în România: Monsson Group demontează turbinele eoliene de la CEE Târgușor. Proiectul – nefezabil din cauza schimbărilor legislative majore

Monsson Group analizează decizia de a-și reorienta investițiile și capitalul în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai

Monsson Group va începe demontarea turbinelor eoliene de la CEE Târgușor, jud. Constanța. Decizia a fost luată urmare a reglementărilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani și a incertitudinii din piața de energie regenerabilă, se explică într-un comunicat de presă al companiei. Parcul eolian de la Târgușor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investițiilor în domeniu.

„Din păcate, schimbarea majoră a legislației energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimați inițial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții Monsson Group au subliniat: „Ne aflăm, astfel, în ipostaza total nedorită de noi de a fi generatorii unei noi premiere în România — și anume să demontăm primele turbine eoliene, din cauza contextului economic nefavorabil. În aceste condiții de piață, Monsson Group analizează decizia de a-și reorienta investițiile și capitalul în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai”.

Monsson Group va demonta turbinele eoliene de la CEE Târgușor, însă va păstra intactă infrastructura parcului eolian și stația de transformare, urmând ca o decizie în legătură cu viitorul investiției să fie luată în câteva luni.

Cu un portofoliu de proiecte de peste 2.400 MW, Monsson Group este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din domeniul eolian din România, investind în România peste 200 de milioane de euro, în construcția și operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *