Premieră: Melodia Maratonului Olteniei, inspirată de ritmul cardiac al sportivilor

Publicat pe Categorii CSR, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră: Melodia Maratonului Olteniei, inspirată de ritmul cardiac al sportivilor
  • CEZ România invită alergătorii și bicicliștii doritori să se înscrie la cursele de Trail Running și MTB Cross-country, ce se vor desfășura pe 26-27 august, la Râmnicu Valcea. Participanții la Maratonul Olteniei devin susținători ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea

Ediția a V-a a Maratonului Olteniei powered by CEZ România aduce o premieră în România: prima temă muzicală compusă pe baza bătăilor inimilor câtorva sportivi participanți la tura de recunoaștere a traseului de Mountain Bike, printre care și CEO-ul Grupului CEZ în România, Martin Zmelik.

Patru participanți la tura de recunoaștere a Maratonului Olteniei, desfășurată pe 7 iunie 2017, au purtat brățări de monitorizare a pulsului, iar datele colectate de pe aceste dispozitive au fost descărcate și analizate de artiștii Raul Kusak și Electric Brother, care au găsit inspirația de a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei, se precizează într-un comunicat al CEZ România.

Dispozitivele au fost purtate de Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în Romania, Carmen Brumă, jurnalist TV și cei doi bloggeri sportivi, susținători ai evenimentului – Roxana Lupu (adrenallina.ro) și Emilian Nedelcu (biciclistul.ro). Cei patru au parcurs un traseu de 33 de kilometri cu diferențe mari de nivel și cu zone dificile din punct de vedere tehnic, dar spectaculoase în același timp, traversând padurea de lângă Râmnicu Vâlcea.

„La finalul turei de recunoaștere, am extras din brășări toate informațiile referitoare la ritmul și pulsul inimii, în raport cu cele patru zone diferite de efort de pe traseu. Sunetele înregistrate au fost analizate în detaliu și, ulterior, «traduse» în beat-ul liniei melodice. Mai exact, am făcut o medie a informațiilor colectate de pe cele patru brățări pentru fiecare zonă, iar rezultatul a fost o valoare medie de 130 bătăi pe minut (BPM). Pornind de la această valoare am construit logica ritmică a întregii lucrări muzicale. Pe toata durata soundtrack-ului se poate auzi un beep, care punctează media generală de efort depus pe traseu și care devine mai accelerat sau, dimpotrivă, mai lent în funcție de dificultatea suprafeței de deplasare. Inclusiv sunetele au fost alese pentru a reflecta, într-un mod cât mai relevant, efortul fizic pe care l-au depus «inimile vedete» ale melodiei Maratonului Olteniei”, a declarat Raul Kusak, creatorul compoziției muzicale. La realizarea acesteia a contribuit și Electric Brother, care a asigurat producția muzicala.

Participanții la Maratonul Olteniei devin susținători ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea. Persoanele care doresc să sprijine cauza sociala a evenimentului pot face o donație accesând website-ul www.maratonulolteniei.ro. La finalul maratonului, contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale, alături de cea a companiei CEZ România, vor fi direcționate integral către dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Valcea.

„An de an, Maratonul Olteniei a sustinut, prin fondurile colectate si dublate de CEZ Romania, nevoi locale stringente legate de sanatate si educatie. De-a lungul celor 5 editii de Maraton, am achizitionat echipamente medicale necesare nou nascutilor si copiilor, am asigurat echipament sportiv pentru scolari si am sustinut financiar elevi provenind din familii defavorizate. Comunitatea din Valcea ramane o prioritate pentru noi. De aceea, in editia 2017 a Maratonului facem inca un pas inainte in parteneriatul nostru local si incurajam donarea de sange si sustinerea Centrului Local de Transfuzii Sanguine Valcea. Soundtrack-ul oficial este una dintre formele prin care speram ca ritmul inimilor noastre sa intre in rezonanta cu inimile participantilor si sustinatorilor Maratonului Olteniei si sa ii convinga sa fim impreuna un sprijin real pentru CTS Valcea”, a declarat Martin Zmelik.

„Maratonul Olteniei este in primul rand un eveniment despre sport, comunitate si natura, un proiect pe care l-am imbratisat in fiecare an cu multa grija pentru fiecare detaliu si respect pentru efortul depus de toti participantii. Exista multe lucruri unice legate de Maratonul Oltenei – sportivi veniti din toata tara si chiar si din alte tari europene, traseul absolut deosebit, legatura speciala cu comunitatea gazda din Valcea, dar exista si o vibratie comuna a tuturor celor implicati care se simte in cele doua zile de competitie anuala. Anul acesta am vrut sa cream un context prin care sa transmitem si publicului larg aceasta stare de spirit a inimilor care bat impreuna in ritm de maraton. Asa s-a nascut aceasta melodie, care urmareste fidel evolutia ritmului inimii unor sportivi pe traseul Maratonului Olteniei”, a explicat Alina Damaschin, Head of Brand PR & Creative Leader Rogalski Damaschin PR.

Alergătorii și bicicliștii doritori se pot înscrie la cursele de Trail Running și MTB Cross-country ale Maratonului Oltenei, desfășurate pe 26-27 august, la Râmnicu Valcea, pe www.maratonulolteniei.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *