Premieră mondială: Enel inugurează o centrală hibridă geotermală-hidroelectrică

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră mondială: Enel inugurează o centrală hibridă geotermală-hidroelectrică

Enel, prin intermediul filialei sale Enel Green Power North America, a început operațiunile la prima centrală comercială, integrată, geotermală-hidroelectrică la Cove Fort în Utah. Compania a adăugat o tehnologie de generare complet submersibilă la o sondă geotermală de injecție, combinând energia geotermală și hidroelectrică în aceeași unitate.

Logo Enel
„Operarea acestei tehnologii, o premieră mondială, este un punct de reper important pentru industria  energiei geotermale și reprezintă consolidarea angajamentului nostru față de inovare și eficiență energetică”, a declarat Francesco Venturini, directorul Enel pentru Global Renewable Energies. „Dezvoltăm soluții inovatoare, care îmbunătățesc energia regenerabilă și o fac mai puternică, mai inteligentă. Drept rezultat, am descoperit, încă o dată, o metodă ingenioasă pentru a maximiza operațiunile centralelor și producția de energie, cu scopul de a utiliza această tehnologie la unitățile noastre din întreaga lume”, a adăugat acesta.

Tehnologia inovatoare de generare captează energia apei care revine în pământ pentru a produce electricitate suplimentară și, în același timp, controlează mai bine fluxul apei sărate înapoi în sol. Prezența generatorului creează presiune asupra fluxului de apă sărată, ceea ce scade turbulențele fluxului în sondă și, prin urmare, reduce la minimum riscul unor posibile deteriorări ale sondei. Rezultatul este o inovație unică, care poate reduce cheltuielile operaționale și de întreținere, având, în același timp, potențialul de a genera venituri suplimentare.

Cove Fort este a doua centrală hibridă a EGPNA care începe operațiunile în Statele Unite ale Americii. Compania operează, de asemenea, unitatea Stillwater din Fallon, Nevada, care a fost premiată și care este prima centrală electrică din lume care combină energia geotermală în ciclu binar de entalpie medie cu tehnologiile solare termice și solare fotovoltaice în aceeași unitate de producție.

EGPNA este prezentă în 23 de state din SUA si două provincii canadiene, cu o capacitate instalată de peste 2,5 GW, acoperind patru tehnologii diferite de producere a energiei din surse regenerabile: eoliană, solară, geotermală și hidroelectrică.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *