Premieră în România: Prima caravană de mașini electrice traversează România

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră în România: Prima caravană de mașini electrice traversează România

Prima rețea publică de alimentare rapidă a mașinilor electrice dezvoltată de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, Renovatio e-charge, a fost finalizată: românii vor putea traversa țara conducând eco pe axa Arad – București – Constanța.

Cu această ocazie, prima caravană de mașini electrice, formata din 6 masini Volkswagen eGolf, va inaugura traseul, alimentând la stațiile de încărcare ale retelei Renovatio e-charge din parcările Kaufland. Renovatio, Kaufland România și Volkswagen au dat startul primei ediții a caravanei Electric Drive, care marchează finalizarea rețelei publice de alimentare rapidă a mașinilor electrice pe axa Arad-București-Constanța, un proiect de impact pentru un viitor sustenabil dezvoltat de cele trei companii în urma unui parteneriat de succes.

img_7871

Aceasta este prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Rețeaua care traversează România de la Sud-Est la Vest a devenit funcțională cu șase luni mai devreme decât termenul anunțat inițial. „Odată cu finalizarea infrastructurii pentru mașinile electrice pe coridorul Constanța – București – Timișoara – Arad, devine posibil să spargem barierele orașului și să părăsim zona de confort oferită de soluțiile de încărcare de la birou sau de acasă și să parcurgem distanțe mari cu vehicule electrice între orașele țării. Concret, caravana Electric Drive își propune să demonstreze că, prin dezvoltarea infrastructurii publice, adică a rețelei de încarcare Renovatio e-charge, mașinile electrice devin o alternativă viabilă, atat în oraș, cât și între marile orașe”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

Șase echipaje, formate din Lucian Mândruță și Andrei Secretianu, George Buhnici și Marian Andrei, Dragoș Stoica, Costin Giurgea și Tudor Bratu, Oraan Mărculescu, Alexandru Teodorescu au plecat vineri, 21 octombrie, din București, pe traseul Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Sâmbătă dimineață, 22 octombrie, echipajele vor pleca de la Sibiu spre Timișoara, pe traseul Sebeș – Deva – Făget. Aceștia vor conduce mașini marca Volkswagen eGolf în cea mai lungă cursă cu mașini electrice din România, pentru a demonstra că noua infrastructură permite autonomie îndelungată a unei mașini eco și că se poate conduce și în Romania cu responsabilitate față de mediu. Pe traseu, echipajele vor folosi pentru alimentare stațiile de încărcare ale rețelei Renovatio e-charge, care sunt atât rapide (DC 50kW, care încarcă 0-80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute), cât și cu regim de încărcare normal (AC 22kW). Aceste stații sunt puse gratuit la dispoziția publicului larg în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Pitești, București și Constanța.

Pentru a încuraja inițiativele de responsabilitate față de mediu, Kaufland România va oferi un premiu echipajului care reușește să conducă cel mai eficient pe acestă rută, oferind câștigătorului suma de 5.000 de euro pentru a-i dona unei cauze sociale ce promovează mai departe sustenabilitatea.“Ne bucurăm că prima retea de stații publice de încărcare a mașinilor electrice este complet funcțională și putem ajuta astfel românii să conducă eco. Responsabilitatea față de mediu este o prioritate pentru noi în tot ceea ce facem și vrem să inspirăm mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispoziția românilor energie electrică în stațiile din parcările magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor să conducă eco, prin această rețea care acum traversează țara de la Sud-Est la Vest”, a declarat Valer Hancaș, Manager Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

„Cine se gândeşte la viitor, se gândeşte şi la redefinirea conceputului de mobilitate. Astfel că, încă din 2015, Volkswagen, cu sprijinul Renovatio, a instalat prima stație de tip Quick Charge, CCS, din Romania, aceasta fiind disponibilă tuturor clienților Volkswagen. Eficienţa modelului e-Golf se reflectă, desigur, şi în buget, pentru că, în comparaţie cu propulsiile convenţionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consumă 12,7 kWh/100km, deci doar 6.85 RON/100km (la un preţ al energiei electrice de aproximativ 0,54 RON per kWh)”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.