Premierul a asigurat UNTRR că prețul carburanților nu va crește după majorarea accizei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul a asigurat UNTRR că prețul carburanților nu va crește după majorarea accizei

Premierul și ministrul Finanțelor au dat asigurări transportatorilor că prețul carburanților nu va crește după majorarea accizei. În caz contrar ar putea fi reluată schema de rambursare a supraaccizei, potrivit Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Aceștia s-au întâlnit, marți, cu prim-ministrul Mihai Tudose și cu ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa.

„UNTRR a solicitat Guvernului, prin intervențiile anterioare, să nu recurgă la supraimpozitarea unor bunuri de strictă necesitate, precum carburanții, măsura care ar conduce la falimentarea industriei de transport rutier, în condițiile în care un sfert din firmele de transport rutier înregistrează pierderi, iar marjele din industrie sunt reduse, în jurul a 1%. Totuși, în cazul operării majorării accizei la carburanți, reorientarea a 15% din carburantul alimentat în România anual spre alte țări nu va aduce niciun ban la bugetul de stat, iar o migrare mai mare de 15% va aduce în realitate pierderi la buget”, se afirmă într-un comunicat al UNTRR.

„Prim-ministrul și ministrul de Finanțe au dat asigurări că nu se vor înregistra creșteri de preț la carburanți începând cu 15 septembrie și 1 octombrie, în condițiile în care prețul petrolului va rămâne constant. Dacă se vor înregistra totuși majorări de preț după 15 septembrie și 1 octombrie, prim-ministrul a dat asigurări că este deschis pentru a relua rambursarea supraaccizei către transportatorii rutieri”, se precizează în același comunicat.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *