Premierul Borisov: Bulgaria începe să caute petrol şi gaze în Marea Neagră în februarie 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Borisov: Bulgaria începe să caute petrol şi gaze în Marea Neagră în februarie 2016

Bulgaria va da startul operaţiunilor de explorare în căutarea de petrol şi gaze naturale în apele teritoriale ale Bulgariei din Marea Neagră în februarie anul următor, a anunțat premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Novinite.

Oficialul bulgar a dat că exemplu succesul înregistrat de România, care dezvoltă resursele de hidrocarburi din zona platoului continental şi are un necesar de import redus, scrie Mediafax în ediția online.

Bulgaria plăteşte anual 6,7 miliarde de dolari pe importurile de hidrocarburi, în timp ce rezervele proprii rămân neexploatate, a adaugat premierul bulgar.

Consorţiul care deţine licenţa pentru explorarea blocului „Khan Asparuh” a anunţat la finele anului trecut că amână operaţiunile, programate iniţial să înceapă în 2014. Consorţiul este format din companiile Total (Franţa), OMV (Austria) şi Repsol (Spania). Blocul „Khan Asparuh” se află la o distanţă de numai 15 kilometri de zăcământul de gaze descoperit de OMV Petrom şi Exxon.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.