Premierul Ciolacu cere ministrului Burduja să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. “Sper ca și ANRE să se sesiseze să facă verificări la furnizorii care au crescut nefundamentat prețurile”

Publicat pe Categorii Esential, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Premierul Ciolacu cere ministrului Burduja să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. “Sper ca și ANRE să se sesiseze să facă verificări la furnizorii care au crescut nefundamentat prețurile”

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Energiei să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze, exprimându-și speranța că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei se va sesiza și va face verificări,

Sursă foto: site Guvernul României

“Îi cer domnului ministru al energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare. Dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. De aceea, vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE-ul să se sesizeze”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

El  a anunțat că  astăzi, 12.12.2023, odată cu venirea iernii, Guvernul alocă sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *