Premierul Ciolacu merge la CE Hunedora pentru a-i asigura pe cei 2000 angajați că vor avea de lucru și vor fi plătiți

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Ciolacu merge la CE Hunedora pentru a-i asigura pe cei 2000 angajați că vor avea de lucru și vor fi plătiți

“Luni (2 octombrie) vom avea o ședință extraordinară de Guvern pentru a rezolva situația de la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de a proteja locurile de muncă a celor 2.000 de angajați. Mâine mă voi mă voi duce personal acolo pentru a-i asigura pe oameni că își pot continua activitatea şi că își vor primi salariile în continuare pentru munca depusă”,  a declarat Premierul Marcel Ciolacu, înainte de ședința de guvern.

Ministerul Energiei a inițiat două hotărâri de guvern, prin care se alocă 50 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Prim-Ministrului, pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului și prin care se instituie un Serviciu de Interes Economic General pentru activități de punere în siguranță în mine și de exploatare a cărbunilor în Valea Jiului.

Complexul Energetic Valea Jiului S.A. va prelua, în perioada următoare, activele funcționale ale Complexului Energetic Hunedoara, respectiv termocentrala Paroșeni și cele patru mine de huilă din Valea Jiului, Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan.

Cei 2000 de mineri și personal din Complexul Energetic Hunedoara S.A. vor fi angajați în noul Complex. Mai mult decât atât, reprezentații companiei poartă discuții cu potențiali investitori în energia verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei în zonă și a asigura noi locuri de muncă și un nivel de trai decent pentru locuitorii Văii Jiului.

Ministrul Sebastian Burduja a afirmat: „Promisiune respectată: asigurăm prezentul și conturăm viitorul pentru Valea Jiului. Ne-am străduit să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Cele două HG-uri sunt dovada vie a continuării mineritului și a acordării unei noi perspective în Valea Jiului. Zona are viitor, căutăm potențiali investitori în energie verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei și a asigura noi locuri de muncă și un nivel de trai decent pentru toți locuitorii Văii Jiului”. Acestor bani le vor urma aproximativ 300 milioane lei acordați la rectificare, care vor susține activitățile de producere a energiei pe bază de cărbune, punerea în siguranță a minelor și pregătirea pentru tranziția la alte surse de producere a energiei în zonă, se specifică într-un comunicat al Ministerului Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *