Premierul Cîțu: Nu am primit până acum niciun program de restructurare a companiilor de stat, vom face acest lucru prin Legea bugetului.

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Cîțu: Nu am primit până acum niciun program de restructurare a companiilor de stat, vom face acest lucru prin Legea bugetului.

Premierul Florin Cîțu a precizat, într-o conferință de presă, că a aprobat, în mare parte, bugete mai mari pentru toate ministerele față de anul trecut, dar că acestea vin şi cu așteptări de la miniștri, membrii cabinetului.  “Este vorba de performanță, de eficiență şi prin aceste alocări aş vrea să văd că există o monitorizare şi îi anunț pe această cale că la jumătatea anului vom face o evaluare, vor fi indicatori, vom folosi indicatori intermediari şi la jumătatea anului vom face evaluarea în ceea ce privește execuția bugetară, pentru că eu am mai văzut acest film şi în anii precedenți, când ne batem pentru un buget foarte mare în timpul anului şi execuția bugetară este dezastruoasă la jumătate anului. Şi am văzut anul acesta discuţii în spațiul public, nu ştiu câte au fost adevărate, câte nu au fost adevărate, dar dacă sunt adevărate şi vorbim de voturi în Parlament pentru susținerea bugetului sau de demisii, vom discuta şi la rectificarea bugetară, la jumătatea anului, execuția bugetară, cu mandatele pe masă atunci”, a afirmat Șeful Guvernului.

Totodată, Cîțu a insistat că vrea să vadă performanță și acea reformă a companiilor de stat. “Şi cum nu am primit până acum niciun program de restructurare a acestor companii, vom face acest lucru prin Legea bugetului. Şi în acest moment ni se spune că lucrează ministerele la aceste măsuri concrete”, a spus acesta.

Referitor la politica salarială în anul 2021 pentru operatorii economici, prevăzută în proiectul de lege, premierul a precizat: “Am plafonat cheltuielile de natură salarială pentru anul 2021 la nivelul celor din 2020 pentru toți operatorii economici prevăzuți în acest proiect de lege. Sunt doar câteva excepții, legate de cei care au majorări, cum ar fi cea de majorare a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dar numai pentru personalul care intră sub incidența acestor reglementări. Şi îi anunț pe toți că nu voi aștepta până la jumătatea anului, când vor veni şi îmi vor arăta că nu au făcut nicio reformă și apoi vor spune că trebuie să plătim aceste subvenții sau salarii pentru că sunt în Legea salarizării. Nu, au timp până jumătatea anului să înceapă programul de reformă pentru a avea bugetele suplimentate”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *