Premierul Dăncilă a trimis Corpul de control la CE Oltenia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Premierul Dăncilă a trimis Corpul de control la CE Oltenia

Corpul de Control al prim-ministrului este, de astăzi, în control la societatea Complexul Energetic Oltenia . „Se verifică respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare”, se preciează într-un comunicat al Guvernului.

Minerii de la CEO sunt în grevă de săptămâna trecută. Deși au obținut majorări salariale, o mare parte dintre ei nu au renunţat la proteste.

Corpul de control al prim-ministrului a mai efectuat acţiuni de control la CE Oltenia ce au vizat alte obiective, respective: încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia SA a unui contract de transfer al activului unităţii miniere de la Cariera Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora SA Râmnicu Vâlcea; preluarea de către societatea Electrocentrale Grup a datoriei societăţii Termoelectrica faţă de societatea Complex Energetic Oltenia; respectarea de către CEO a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive, precizează sursa citată.

„Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. Au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor”, se specifică în comunicatul Guvernului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.