Președintele ANRE, George Niculescu, despre “Ferma Dacilor”: Instalațiile de electricitate erau subdimensionate. Pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, cu aviz pentru o pompă de apă

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Președintele ANRE, George Niculescu, despre “Ferma Dacilor”: Instalațiile de electricitate erau subdimensionate. Pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, cu aviz pentru o pompă de apă

Instalațiile de electricitate erau subdimensionate la pensiunea „Ferma Dacilor”, a precizat George Niculescu, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, într-o intervenție la postul B1TV.

ANRE a primit reclamații de la reprezentanții pensiunii cu privire la fluctuațiile de tensiune în rețea, în luna mai a anului trecut. Niculescu spune că, pentru clarificarea situației, s-a solicitat distribuitorului de energie din zonă – Distribuție Energie Electrică România – DEER (fosta Electrica Distribuție), să investigheze acest aspect.

DEER a descoperit că pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, având aviz pentru o pompă de apă și certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, a precizat președintele ANRE, într-o postare pe pagina lui oficială de facebook.

„Operatorul de distribuție, din informațiile pe care le am, a trimis agentului economic și o soluție pentru racordarea întregii pensiuni la un post de transformare, care ar fi implicat o investiție mai mare din partea consumatorului, din partea agentului economic, investiție care nu s-a făcut, rămânând, înțeleg, branșat la aceeași sursă, așa cum era trecut în avizul de racordare, repet, pentru o pompă de apă”, a mai spus șeful ANRE, la B1.

“Aceste aspecte reprezintă o neconcordanță gravă între nevoile reale ale pensiunii și soluțiile furnizate, întrucât pentru a acoperi integral necesarul de consum al obiectivului era necesar un post de transformare”, a subliniat Niculescu, adăugând că “tragedia de la pensiunea „Ferma Dacilor” a distrus familii și a luat vieți, sens în care adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovații trebuie să plătească”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *