Președintele ANRE, la Washington: România își propune să fie prima țară din regiune care va reglementa offshore wind

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Președintele ANRE, la Washington: România își propune să fie prima țară din regiune care va reglementa offshore wind

România își propune să fie prima țară din regiune care va reglementa acest sector important – offshore wind – pentru viitorul energetic național, susține George Niculescu, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, aflat la Washington, într-o delegație din care mai fac parte reprezentanți ai Ministerului Energiei, Transelectrica și Acropo.

Prima întâlnire a fost la Department of Interior unde am discutat cu reprezentanții BOEM (Bureau of Ocean Energy Management)  și BSEE (Bureau of Safety and Enviromental Enforcement). Experții americani mi-au prezentat instituțiile care sunt implicate în procesul de autorizare a proiectelor offshore wind, rolul fiecăruia precum și standardele pentru fiecare operațiune în parte, prezintă Niculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La Departamentul de Stat,  discușiile s-au purtat cu Principal Deputy Assistant Secretary, Laura Lochman. Am analizat cu partea americană situația sectorului energetic din România, cu accent pe proiectul dezvoltării eolienelor offshore. O temă majoră discutată a fost aceea a provocărilor regionale în context geopolitic, unde am împărtășit fiecare propria sa experiență și expertiză, scrie Niculescu.

În a doua zi petrecută la #Washington, șeful ANRE s-a întâlnit cu John Begala, vicepreședintele Agenției ITA – International Trade Administration. Alături de domnul Begala am analizat modul în care am putea facilita relațiile comerciale dintre cele două țări și cum trebuie să acționăm pentru a atrage noi investiții în sectorul energetic din România, spune Niculescu.

O altă discuție foarte bună a avut loc cu experții și consultanții CLDP – Comercial Law Developing Program, unde într-un format extins am analizat, la nivel tehnic,  cadrul legal și instituțional necesar pentru dezvoltarea industriei offshore wind.  O întâlnire specială a avut loc cu reprezentanții Departamentului pentru Energiei din SUA, unde am analizat alături de Jian Fu cum putem asigura un cadru necesar dezvoltării energiei regenerabile, dezvoltării rețelei de transport și industriei hidrogenului.

Ziua s-a încheiat cu o prezentare susținută de Sarah McKinley, reprezentant al FERC – Federal Energy Regulatory Comission, în care, alături de colegii mei, am înțeles mai bine provocările pe care trebuie să le depășim pentru a consolida sectorul energetic românesc pe baze solide, astfel încât să corespundă provocărilor și cerințelor din viitor, a prezentat George Niculescu, cu precizarea: Vom ține cont expertiza părții americane atunci când vom construi cadrul legal pentru dezvoltarea acestor industrii în România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *