Preşedintele Asociaţiei băncilor germane, avertisment: Germania riscă recesiunea dacă se opresc livrările de gaze şi petrol din Rusia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Preşedintele Asociaţiei băncilor germane, avertisment: Germania riscă recesiunea dacă se opresc livrările de gaze şi petrol din Rusia

Germania s-ar putea confrunta cu o recesiune severă dacă va exista o oprire a importurilor sau a livrărilor de gaze şi petrol din Rusia, a avertizat Christian Sewing, preşedintele Asociaţiei băncilor germane (BDB), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit lui Christian Sewing, instituţiile financiare se aşteaptă la o creştere mult mai lentă anul acesta, de aproximativ 2%, din cauza războiului din Ucraina. „Situaţia s-ar putea înrăutăţi şi mai mult dacă importurile sau a livrările de gaze şi petrol din Rusia vor fi oprite. O recesiune semnificativă în Germania ar fi atunci de neevitat”, a spus Sewing, citează Agerpres, adăugând că „problema măsurilor de sprijin guvernamental pentru companii şi sectoare va deveni atunci chiar mai urgentă”.

Statul german va prelua temporar administrarea filialei din Germania a concernului rus Gazprom, având în vedere importanța acesteia pentru furnizarea de energie, a anunțat ministrul economiei, Robert Habeck, citat de AFP. Agenția Federală a Rețelelor va administra Gazprom Germania până la 30 septembrie, relatează Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.