Chirițoiu despre CE Hunedoara – activitate mult redusă, dar va funcționa!

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Chirițoiu despre CE Hunedoara – activitate mult redusă, dar va funcționa!

Administratorul juridic trebuie să se grăbească să demareze procesul de restructurare la Complexul Energetic Hunedoara. Ca acest lucru să fie posibil, planul de restructurare ce urmează a fi promovat de administratorul judiciar ar trebui să fie similar cu cel realizat de ISPE.

În urma restructurării,  Complexul Energetic Hunedoara  își va reduce mult activitatea însă, în final, va putea funcționa, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, cu ocazia unei conferințe de presă de prezentare a activității companiei.

Complex-Energetic-Hunedoara

Oficialii români au transmis  Comisiei Europene mai multe draft-uri ale planului de restructurare a companiei, în urma acordării unui ajutor de stat.”CE a condiționat separarea activității de minerit de cea de producere a energiei. Astfel, trebuie să vedem ce se va întâmpla cu minele și ce se întâmplă pe partea de producție de energie, unde sunt șapte grupuri”, a precizat Chirițoiu.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență la începutul lunii ianuarie 2016. Pe de altă parte, la finele lunii mai 2015, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care acordă un ajutor de stat individual în valoare totală de 167 de milioane de lei pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Concurenței s-a declarat mulțumit de progresele înregistrate la Oltchim și speră că partea română va convinge Comisia Europeană în acest an și societatea va ieși din insolvență, pentru a fi privatizată.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *