Preşedintele Iohannis cere noului Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Preşedintele Iohannis cere noului Guvern: Terminaţi cu ţopăiala fiscal-bugetară!

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut noului Guvern să înceteze ”ţopăiala fiscal-bugetară” şi să respecte toate angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de ţările partenere şi aliate din Uniunea Europeană şi NATO.

”Stimaţi pesedişti, aldişti, udemerişti, vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară! Taxa de solidaritate… Fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil! Vă solicit să guvernaţi în aşa fel în cât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul OUG 13”, s-a adresat miniştrilor preşedintele Iohannis în discursul ce a urmat ceremoniei depunerii jurământului de către noul guvern, scrie News.ro.

„În şase luni schimbăm de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la creşteri de salarii, la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certuitudine nu se încadrează în ceea ce se cheamă predictibilitate fiscală”, a subliniat Iohannis, cerându-le noilor miniştri să acţioneze astfel încât angajamentele pe plan extern ale ţării noastre să fie respectate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *