ANRE a decis: Preţul gazelor pentru populaţie scade cu 1,5% de la 1 mai

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE a decis: Preţul gazelor pentru populaţie scade cu 1,5% de la 1 mai
  • Tarifele de distribuţie, reduse cu 8,8% în cazul E.ON Distribuţie şi 2,4% la Distrigaz Sud Reţele
  • Scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente  pieţei concurenţiale, apreciază ANRE

Începând cu 1 mai, prețul reglementat al gazelor plătit de populație va scădea cu 1,5% datorită diminuării tarifelor de distribuție a gazelor. Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de miercuri, 27 aprilie 2016, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici.

gaze

În conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 mai 2016, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de 2.947.221 clienţi casnici din categoria de consum B1 (reprezentând aproximativ 94% din total clienţi casnici), vor scădea în medie cu 1,5%, se precizează într-un comunicat al ANRE.

Reprezentanţii ANRE explică că scăderea se datorează:

  • diminuării tarifelor de distribuţie pentru S.C. E.ON Distribuţie România S.A. cu circa 8,8% şi pentru S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. cu circa 2,4%;
  • recuperării parțiale de către societăţi a costurilor istorice cu achiziţia gazelor naturale destinate furnizării la clientii casnici.

Pe cale de consecinţă, pentru un număr de 1.517.273 clienţii casnici, din categoria de consum B1, al căror furnizor este S.C. E.ON Energie România S.A.,  preţurile de furnizare a gazelor naturale vor scădea cu circa 1,9 %, în timp ce pentru un număr 1.429.948 clienţii casnici, din categoria de consum B1, al căror furnizor este S.C. ENGIE ROMÂNIA – S.A.,  preţurile de furnizare a gazelor naturale vor scădea cu circa 1%.

Având în vedere însă, că de serviciul de distribuţie beneficiază toţi clienţii noncasnici racordaţi la sistemele de distribuţie, scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente  pieţei concurenţiale, în funcţie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat şi a condiţiilor contractuale, se menţionează în comunicatul ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *