Prețul petrolului OPEC a scăzut la 30,6 dolari barilul

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețul petrolului OPEC a scăzut la 30,6 dolari barilul

Preţul petrolului OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) a scăzut luni cu 10,28%, la 30,63 dolari barilul, cea mai redusă valoare din ultimii patru ani, a anunţat marţi grupul petrolier cu sediul la Viena, citat de EFE, scrie Agerpres.

Preţul de referinţă al barilului utilizat de OPEC s-a depreciat astfel cu 56,78% comparativ cu vârful atins pe 6 ianuarie 2020, de 70,87 dolari.

Cotaţiile „aurului negru” sunt puternic impulsionate spre scădere de diminuarea cererii din cauza expansiunii pandemiei de coronavirus şi a unui război pentru câştigarea clienţilor, declanşat între Arabia Saudită şi Rusia, care ameninţă să „inunde” cu petrol ieftin piaţa, începând din aprilie, potrivit EFE.

Preţul barilului de petrol Brent a coborât sub pragul psihologic de 30 de dolari, pentru prima dată începând din 2016, depreciindu-se cu 11,49%, până la 29,96 dolari pe piaţa futures din Londra. La New York, petrolul Texas a încheiat sesiunea de luni la 28,70 dolari, cu 9,5% mai puţin faţă de vineri la închidere. Barilul OPEC, calculat pe baza a 13 tipuri de ţiţei – câte unul de la fiecare membru – nu s-a mai vândut la un nivel atât de scăzut din 26 de februarie 2016, prezintă Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *