Prețuri la gaze cu 3% mai mici pentru populație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețuri la gaze cu 3% mai mici pentru populație

Prețurile gazelor naturale livrate clienților casnici vor scădea, de la 1 iulie, în medie, cu 3%, a decis Comitetul de reglementare al ANRE.

Scăderea aprobată a avut în vedere menținerea prețului producției interne curente la 60,00 lei/MWh, asigurarea consumului clienților casnici 100% din producția internă (curentă și extrasă din depozitele de înmagazinare) și scăderea costului unitar de transport estimate, se precizează într-un comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

gaze-1379601875

Decizia ANRE vine imediat după publicarea Hotărârii Guvernului nr. 461/28.06.2016 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 488/2015 privind stabilirea prețului de achiziție a gazelor naturale din producția internă pentru clienții casnici și producătorii de energie termică, numai pentru cantitățile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice destinate consumului populației, în Monitorul Oficial al României nr. 487/30.06.2016. Potrivit actului normativ, Guvernul a aprobat, pentru perioada 1 iulie 2016 — 31 martie 2017, menținerea prețului producției interne la valoarea de 60,00 lei/MWh. Ca urmare, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru această perioadă, o scădere medie de 3% a prețurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, medie calculată în funcție de ponderea pe piață a fiecărui operator licentiate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *