Prima centrală hibridă din Brazilia, inaugurată de Enel Green Power

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Prima centrală hibridă din Brazilia, inaugurată de Enel Green Power

enel-green-power1
Enel Green Power (EGP) a finalizat și conectat la rețea prima centrală hibridă din Brazilia prin inaugurarea Fontes Solar I și II, primele centrale solare din Brazilia ale companiei. Cele două facilități au fost construite alături de și combinate cu parcul eolian Fontes dos Ventos de 80 MW al EGP, care este deja în funcțiune, se menționează într-un comunicat transmis de Enel România.

Facilitățile Fontes Solar I și II, situate în statul Pernambuco în nord-estul Braziliei, au o capacitate totală instalată de 11 MW, fiind cel mai mare complex solar din Brazilia. Cele două pot genera peste 17 GWh în fiecare an.

Reprezentanții susțin că prin combinarea energiei solare și eoliene se va asigura producerea mai stabilă de energie și reduce efectele de variabilitate ale condițiilor meteorologice. Hibridul va genera aproximativ 340 de GWh pe an – echivalentul nevoilor anuale de energie a aproximativ 170.000 de gospodării din Brazilia.

EGP a investit un total de aproximativ 18 milioane de dolari americani în construcția facilităților Fontes Solar I și II, care sunt susținute de un contract de cumpărare de energie (PPA) pe 20 de ani, acordat Enel Green Power printr-un proces de licitație în decembrie 2013. Energia generată de centrale va fi livrată statului Pernambuco.

Cu inaugurarea Fontes Solar I și II, capacitatea totală instalată a EGP în Brazilia se ridică acum la 388 MW. Ca urmare a câștigării licitației, anunțate astăzi, pentru 553 MW de capacitate instalată adițională față de capacitatea solară de 254 MW, acordată în noiembrie 2014 tot prin licitație, EGP este acum cel mai mare jucător în sectorul energiei solare din Brazilia.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată exclusiv dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa, America și Africa.

Foto: Sursa Enel Green Power


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.