Prima staţie electrică de încărcare auto din Reşiţa, oferită de CEZ

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Prima staţie electrică de încărcare auto din Reşiţa, oferită de CEZ

Începand de marti, 06 martie, deținătorii de mașini electrice, reșițeni sau care tranzitează municipiul se pot bucura de o stație de încărcare. Grupul CEZ a inaugurat prima staţie electrică de încărcare auto din Reşiţa, amplasată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, ce are disponibile trei tipuri de mufe care pot asigura alimentarea simultană cu energie a trei vehicule în același timp.

Doi dintre conectori asigură încărcări rapide pentru maşinile electrice construite după standarde asiatice (DC CHAdeMO Type 4), respectiv europene (DC European Combined Charging System), iar o baterie aproape descărcată poate fi reîncărcată complet în aproximativ 40 de minute, se precizează într-un comunicat al companiei.

Doina Vornicu, Director de Operațiuni Grupul CEZ în România, a declarat: „Continuăm să investim în ariile în care operăm, iar Reșița este un punct important pe harta investițiilor noastre. Acest proiect  a fost o oportunitate pentru noi de la bun început din mai multe motive: pe de o parte, apreciem în mod deosebit implicarea autorităților locale care cred în relațiile de parteneriat cu investitorii privați, iar aici am gasit această viziune foarte clar conturată. Pe de alta parte, mobilitatea electrica este unul dintre subiectele noastre preferate pentru ca inseamna mai mult decat responsabilitatea fata de mosternirea pe care o lasam copiilor nostri, inseamna inovatie si evolutie tehnologica. Am avut, prin urmare, toate argumentele sa fim alaturi de Primaria Resita in aceasta initiativa, mai ales ca avem deja experienta internationala a colegilor nostri din Grupul european, dar si propria experienta a statiilor montate la Pitesti si Craiova in urma cu 3 ani.”

Iniţiativa a beneficiat şi de sprijinul Primăriei Reşiţa, care susţine creşterea numărului de vehicule electrice, astfel încât 25% dintre taxiurile din oraş să fie electrice până în anul 2020 şi 50% până în 2030. Taximetriştii reşiţeni vor beneficia de încărcări ale maşinilor în regim gratuit.

Grupul CEZ a instalat primele două staţii de încărcare în anul 2015, lângă sediile companiei din Craiova şi Piteşti, la care au acces gratuit toţi posesorii de vehicule electrice.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.