Prima zi de tranzacționare a acțiunilor H2O. Bogdan Badea: Listarea în categoria Premium a pieței reglementate a BVB va susține creșterea pe termen lung a Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Business, Esential, Info, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Prima zi de tranzacționare a acțiunilor H2O. Bogdan Badea: Listarea în categoria Premium a pieței reglementate a BVB va susține creșterea pe termen lung a Hidroelectrica

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile și unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunță admiterea la tranzactionare a acțiunilor sale în categoria Premium a pieței reglementate a Bursei de Valori București. Tranzacționarea va începe astăzi, 12 iulie, la ora 10:00 sub simbolul “H2O”.

După cum s-a anunțat pe 5 iulie 2023, prețul ofertei publice inițiale a Fondului Proprietatea S.A., un fond de investiții alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., constând în  78,007,110 de acțiuni, a fost stabilit la 104 RON pe acțiune, ceea ce implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de RON (9,4 miliarde de euro).

Bogdan Badea, Director Executiv al Hidroelectrica, declară: „Suntem încântați că acțiunile Hidroelectrica sunt tranzacționabile la Bursa de Valori București. Este etapa finală a unui proces pe care ni l-am asumat, o împlinire a unui efort intens și de durată, ale cărui rezultate le vedem astăzi.

Reușita IPO-ului reprezintă, pe de o parte, o realizare istorică pentru companie și, pe de altă parte, o dovadă a potențialului imens pe care îl are piața de capital românească de a contribui la creșterea noastră ca economie, ca țară și ca națiune.

Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această listare de referință pentru angajamentul, consecvența, grija și munca asiduă depusă în realizarea acestui proiect.

Interesul semnificativ din partea investitorilor naționali și internaționali reprezintă o dovadă nu doar a calității curente a afacerii noastre, ci  și a  perspectivelor sale viitoare, iar listarea în categoria Premium a pieței reglementate a BVB va susține creșterea pe termen lung a Hidroelectrica.

În numele companiei, urez un călduros bun venit tuturor noilor noștri acționari. Asteptăm cu nerăbdare să împărtășim cu dumneavoastră viitoarele succese, pe măsură ce stimulăm crearea de plus valoare, contribuind în același timp la atingerea obiectivelor de tranziție energetică ale României”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *