Primele două mașini electrice la CEZ. Stație de încărcare la sediul din Pitești

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Primele două mașini electrice la CEZ. Stație de încărcare la sediul din Pitești

CEZ România și-a propus să achiziționeze mașini electrice începând cu acest an. Două mașini electrice – un Zoe și un hibrid Toyota Prius – vor fi puse la dispoziția anagajaților în perioada imediat următoare. În curtea sediului CEZ de la Pitești a fost instalată o stație de încărcare pentru mașini electrice, în așa numită Zona Verde. Reprezentanții companiei susțin că aceasta deservește gratuit clienții și angajații CEZ.

statia de incarcare

Stația montată la Pitești este una simplă, ce costă între 3.000 și 4.000 de euro. Pe viitor, CEZ va dezvolta proiectul, urmând să fie instalate stații complexe, cu o viteză de încărcare de 30 de minute pentru o mașină. O a doua stație va fi montată în sediul CEZ de la Craiova.

„Cu sprijinul statului, se pot face parteneriate cu benzinăriile, companiile să vină cu stațiile de alimentare cu energie electrică”, consideră Cornelia Szabo, directorul Direcției servicii comune a CEZ.

Și Martin Zmelik, country manager şi preşedinte al Directoratului CEZ România, va avea la dispoziție o mașină electrică. El a anunțat, în cursul verii, că vor fi achiziționate câteva mașini, la început, în marile orașe, deoarece tehnologia se află încă într-un stadiu de dezvoltare.

Până la finalul lunii septembrie 2015, în România erau înmatriculate 158 de vehicule cu propulsie 100% electrică. Autoritățile speră că acordarea ecotichetului de 20.000 lei va stimula creșterea numărului de vehicule electrice. Cea mai accesibilă maşină electrică în România este Renault ZOE în România, de la 20.900 euro. Dacă se achiziţionează prin programul ”Rabla 2015” şi beneficiază şi de noul ecotichet de 20.000 de lei pentru maşinile 100% electrice, preţul de bază ajunge la 15.000 de euro! Cu precizarea că bateria nu este inclusă în preţul maşinii, aceasta se achiziţionează în cadrul unui abonament separat. Potrivit Promotor.ro, celelalte modele electrice în vânzare actualmente pe piaţa noastră sunt: VW e-up! (peste 26.000 de euro), Mitsubishi i-MiEV (peste 32.000 de euro) sau KIA Soul EV (peste 37.000 de euro).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *