Primii investitori care vor să construiască instalaţii de producţie şi stocare de hidrogen au cerut avize la ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Primii investitori care vor să construiască instalaţii de producţie şi stocare de hidrogen au cerut avize la ANRE

Primii investitori care vor să construiască instalaţii de producţie şi stocare de hidrogen au venit deja să ceară avize la ANRE, a afirmat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorității, la conferinţa „Hidrogenul – O soluţie sustenabilă pentru tranziţia energetică”, organizată de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei în parteneriat cu FEL România.

„Sunt semnale că investitori în proiecte de producere a energiei din surse regenerabile iau în calcul varianta hidrogenului pentru stocare şi echilibrare. Sunt îmbucurătoare şi încurajatoare aceste iniţiative, chiar dacă ele nu sunt la scară foarte largă, sunt doar în categoria de proiecte-pilot sau pentru cercetare. Dar am avut şi vedem deja potenţiali investitori care sunt în faza de solicitare de aviz tehnic de racordare cu proiecte de producere de energie eoliană, spre exemplu, care includ şi instalaţie de producţie şi stocare de hidrogen. Nu pot decât să-mi exprim speranţa că ele se vor materializa şi vor constitui bazele unei noi industrii”, a spus Zoltan Nagy-Bege, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.